Política 14/07/2022

Andorra torna a demanar la pau a Ucraïna

En un cominicat conjunt amb 40 països

ARA Andorra
1 min
Una Guerra Freda sense diversió

Andorra la VellaAndorra és un dels quaranta països que dimecres passat va instar a Rússia a aturar immediatament les seves operacions militars a Ucraïna i així finalitzar amb el conflicte armat al país de l’est d’Europa a més de donar suport a l’enfocament de Kíev davant la Cort Internacional de Justícia.

Tal com informa el mitjà VOA Afrique, en aquesta declaració publicada a Nova York, aquests països, entre els quals hi ha els Estats Units, membres de la Unió Europea, el Regne Unit i els estats asiàtics, donen el seu “suport” a l’acció d’Ucraïna “contra Rússia davant la Cort Internacional de Justícia, sobre la base de la Convenció per a la Prevenció i el Càstig del Crim de Genocidi de 1948, per l’objectiu d’establir que la intervenció militar de Rússia no té cap base legal i es basa en denúncies de genocidi sense fonaments”.

El text recorda que el Tribunal havia exigit que Moscou acabés amb la guerra el 16 de març de 2022. “Rússia ha de ser responsable de les seves accions. En aquest sentit, considerem que les violacions del dret internacional de Rússia comprometen la seva responsabilitat internacional”, diu el comunicat. “Les pèrdues i danys que pateix Ucraïna (…) requereixen una reparació plena i urgent per part de Rússia”, afegeix.

stats