Política 19/04/2024

Concòrdia vol accelerar les compareixences de la comissió de la CASS

Argumenten que tenint en compte la importància de les qüestions que s'estan tractant, s'hauria de treballar entre tots els grups per escurçar els terminis

ARA Andorra
1 min
Fotografia de la primera compareixença que hi va haver la setmana passada respecte a l'afer de la CASS.

Andorra la VellaEl passat 10 d'abril va tenir lloc la primera compareixença en el marc de la comissió d'enquesta que ha d'analitzar els incidents relacionats amb el pagament irregular de les pensions d'invalidesa de la CASS. Marc Galabert i Josep Escoriza, president del consell d'administració i director general de la parapública, respectivament, van presentar les conclusions de l'informe 'forensic', adjudicat el dia 30 de gener a l'empresa Deloitte, amb relació als controls d'aquestes pensions.

Tenint en compte la importància de les qüestions que s'estan tractant i que la voluntat expressada inicialment per tots els grups parlamentaris és esclarir què ha passat, Concòrdia lamenta la manca de consens per poder programar més aviat les pròximes compareixences, que finalment s'han previst pels dies 8 i 15 de maig.

Cal recordar que aquestes irregularitats amb el pagament de les pensions d'invalidesa del Grup I van ser traslladades a la Fiscalia el dia 5 de març, i que en funció de la decisió la Batllia podrà actuar, amb la conseqüència molt probable que la comissió d'enquesta pugui acabar-se suspenent. Això significaria que les compareixences programades ja no es durien a terme, concloent també, així, la tasca de la dita comissió.

stats