Habitatge
Política02/01/2023

Congelar els lloguers vigents i apujar els prorrogats un 1,25%, la proposta del PS

El grup parlamentari també demana que l'increment salarial sigui per tothom, independentment del temps que porti a l'empresa

ARA Andorra

Andorra la VellaEl grup parlamentari Socialdemòcrata ha presentat dues esmenes al Projecte de llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu de la ciutadania i en matèria d'arrendaments d'habitatge. Aquestes busquen, d'una banda, limitar l'increment dels preus dels lloguers a un 1,25% com a màxim en aquells contractes prorrogats i congelar els contractes vigents i així "frenar l'espiral inflacionista", i de l'altra evitar discriminacions.

Els consellers socialdemòcrates proposen reduir del 5% que preveu el text presentat pel Govern a l'1,25% el creixement màxim permès dels preus dels lloguers per aquells contractes que es troben vençuts i prorrogats sigui tàcitament o forçosa. Pels vigents, aposten per congelar i que no es puguin revalorar els preus dels lloguers, mentre el text original permet un increment de fins al 2%.

Cargando
No hay anuncios

Amb una altra esmena es busca evitar discriminacions en funció de la durada dels contractes laborals. Així, des de les files socialdemòcrates es demana que els increments salarials s'apliquin a tothom, amb independència de si el seu contracte és per més o menys d'un any. El text original deixa fora d'aquests increments salarials aquells contractes amb un període de vigència menor a un any, i, per tant, tots els temporers en quedarien exclosos.