Política 11/04/2024

FEDA té constància de fins a 1.700 immobles sense cap consum elèctric

En la segona comprovació que fan els comuns, constaten que més d'un 60% són realment pisos buits

Alejandro Sánchez
1 min
La ministra d'Habitatge Conxita Marsol respon a la pregunta de Pol Bartolomé.

Andorra la VellaLa sessió del Consell General de preguntes al Govern d'aquest dijous es presenta com a transcendental després de la polèmica que ha suscitat la bateria de mesures agressives de Govern per a impulsar el mercat de lloguer.

La ministra d'Habitatge Conxita Marsol ha respost a la pregunta del parlamentari de Concòrdia Pol Bartolomé sobre fins a quin punt tenen controlada la xifra exacta de pisos buits al país. Cal recordar que Govern obligarà als propietaris d'aquests immobles a cedir-los en cas que faci més de tres anys que estan en aquesta situació.

Marsol ha exposat que la feina feta fins ara ha estat contactar amb FEDA, de forma que els informessin de tots aquells immobles que no tenen consum elèctric o que, directament, no tenen ni comptador. D'aquí ha sortit una llista que ronda els 1.700 immobles.

El següent pas ha estat el de fer arribar aquesta llista als comuns que tenen contracte directe amb FEDA, i no mútues. És a dir, els comuns d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Canillo. L'objectiu és que facin una segona comprovació d'aquests immobles per confirmar que estan buits.

En aquesta segona fase, els comuns estan constatant que al voltant del 60% d'aquests pisos estan realment buits, ja que altres són construccions rurals, pisos que s'han ajuntat o altres casos. El comú que més avançada portaria aquesta feina és el d'Encamp.

stats