Les agències ANA i EFE lliuren 1.330 euros a l'Associació Andorrana Contra el Càncer

Es tracta de la recaptació feta durant la subhasta de les fotografies de l'exposició de fotoperiodisme, que l'Assandca destinarà a finançar el transport sanitari i l'allotjament d'afectats que han de seguir tractaments fora d'Andorra

L'Agència de Notícies Andorrana (ANA) i l'agència EFE han lliurat aquest dimarts a l'Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca), la recaptació de la subhasta de les fotografies de l'exposició sobre fotoperiodisme que commemorava els 75 anys de l'agència espanyola i els 5 anys de trajectòria de l'ANA. Finalment, han estat 28 les obres subhastades per un import de 1.330 euros, que l'Assandca destinarà al finançament dels dos projectes que està tirant endavant: el transport sanitari dels afectats que han de rebre tractament a Barcelona o Tolosa, així com l'allotjament a la capital catalana per als malalts que hagin de rebre tractaments de llarga durada.

El president d'Assandca, Josep Saravia, que ha agraït la implicació desinteressada d’empreses i institucions del país per al creixement de l’associació, ha explicat que els diners es destinaran tant al transport sanitari com al finançament d'allotjament a Barcelona per a afectats que hagin de rebre un tractament de llarga durada. En aquest sentit, Saravia ha avançat que s'està a punt de tancar un acord amb una fundació per poder oferir pisos i habitacions d'hotel als malalts d'Andorra.

Així mateix, el president de l'associació ha indicat que les peticions per gaudir del servei de transport s'estan incrementant, i que actualment ja han rebut demandes d'una quinzena de persones amb un total d'unes cinquanta sol·licituds de viatges. Per aquest motiu, Saravia considera que el volum de demandes és important i que hauran de continuar treballant per trobar més recursos per poder mantenir el servei en un futur.

El lliurament del xec ha anat a càrrec del responsable de Negoci a Catalunya, Aragó i Andorra de l'agència EFE, Josep Vila, i de la directora de l'Agència de Notícies Andorra, Nerea Moreno.

L'exposició 'EFE & ANA 75+5 anys de fotoperiodisme' ha rebut la visita de més de 800 persones durant el mes i mig que ha estat oberta al públic. L'objectiu de la mostra era commemorar els 75 anys de vida l'agència EFE i els 5 anys de trajectòria de l'ANA, amb un total de 100 fotografies –la meitat de les quals sobre el Principat– que recollien alguns dels moments més rellevants de la història contemporània del món i d'Andorra. Tot i que la subhasta ja va tenir lloc, les obres que no es van adjudicar es poden adquirir pel preu de sortida, entre 30 i 50 euros, contactant amb l'associació al correu premsa@assandca.com o al telèfon 869500.