Publicitat
Publicitat

Andorra gaudeix d'uns índexs de radiació molt per sota del recomanat

Andorra Telecom ha posat en marxa un programa per mesurar les radiacions que rep la població i ha constatat que els nivells són molt baixos

Andorra Telecom ha posat en marxa un projecte per tal de poder mesurar les radiacions que rep la població a diferents indrets del Principat. Tot i que encara no s'han acabat d'instal·lar tots els aparells que es volen posar en marxa, amb les dades obtingudes fins ara des de la companyia s'ha constatat que el nivell de radiació està molt per sota dels barems que estableixen els organismes internacionals, un fet que han valorat molt positivament. Tot plegat ho han donat a conèixer aquest dijous el director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal i el ministre d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, durant la seva compareixença davant la Comissió Legislativa de Política Territorial i Urbanisme.

Alcobé ha explicat que els darrers mesos s'han instal·lat mitja desena de mesuradors en diferents punts del país i s'han pres mostres a totes les parròquies, "i els resultats ens tranquil·litzen moltíssim, perquè hem vist que tenim unes radiacions unes vint vegades més baixes del que recomanen els organismes internacionals".

El ministre ha explicat que els aparells mesuren totes les radiacions que poden afectar la població perquè "volíem conèixer si hi ha un risc, tenint en compte el gran nombre d'ones i freqüències que ens envolten a diari".

Ara, encara s'instal·larà algun mesurador més i es posarà en marxa una pàgina web, que es donarà a conèixer properament, on es podran consultar aquests nivells.