Publicitat
Publicitat

Canillo recaptarà fons per als projectes contra el càncer del grup Alba al sopar de dones

L'entitat està elaborant una enquesta per saber la incidència del càncer entre la gent gran d'Andorra

Fa 19 anys que les dones de Canillo es troben per sopar coincidint amb el Dia de la Dona i en fa 11 que la festa està organitzada pel Comú, ja que l'èxit va fer que s'arribés al centenar de participants. Després que durant els últims anys la participació de dones hagi disminuït, el Comú de Canillo ha decidit donar-li un nou impuls, i enguany el sopar tindrà un caire més lúdic amb tallers sobre fons d'armari, de fulards, de maquillatge i sobre els nous aparells d'estètica. La cita serà el 8 de març a l'Sport Hotel a partir de les 19 hores.

A més, tindrà un vessant benèfic, amb un sorteig de vals de compra i productes d'estètica i perfumeria per recaptar fons per al grup Alba, dedicat al suport de les dones que pateixen càncer. La consellera de Social, Sandra Balcon, durant la presentació del sopar, ha indicat que el Comú complementarà els diners que es recaptin per tal de poder donar entre 800 i 1.000 euros.

Enquesta a la gent gran

La coordinadora del grup Alba i l'Associació de Dones, Pilar Cortadella, ha agraït la iniciativa i ha explicat que en aquests moments s'està duent a terme una enquesta entre els majors de 60 anys per conèixer quina és la incidència del càncer entre la gent gran i quin coneixement en tenen, per poder enfocar millor l'oferta de conferències i tallers que organitza l'entitat, aconseguir que els casos es diagnostiquin a temps i que "es parli del càncer sense por". A més, els resultats de l'enquesta serviran per poder justificar al Govern la necessitat d'ampliar la realització de mamografies més enllà dels 69 anys.

La intenció del grup Alba és que l'enquesta, que es farà a un centenar de persones del col·lectiu de la gent gran d'Andorra, estigui enllestida al mes de juny.