Els dotzens Debats de recerca analitzaran els recursos naturals i l’energia

Els organitzadors volen donar visibilitat als resultats dels treballs realitzats per investigadors andorrans i altres experts

El 6 i 7 de juny se celebraran els dotzens Debats de recerca, organitzats pel Govern d’Andorra i la Societat Andorrana de Ciències (SAC), que en aquesta edició se centraran sobre els recursos naturals i l’energia. Els debats volen donar visibilitat als resultats dels treballs de recerca realitzats per investigadors andorrans i altres experts. Així mateix, volen crear un fòrum de reflexió i discussió que contribueixi a incrementar el coneixement i la comprensió sobre una matèria específica, des d’un punt de vista divulgatiu.

La temàtica principal d’aquesta 12a edició constitueix la base sobre la qual se sustenta el desenvolupament de les nostres societats i interpel·la sobre la sostenibilitat del model de vida actual. En aquest sentit, la recerca sobre energia i recursos naturals proporciona dades valuoses (estat de les fonts energètiques i dels recursos, tècniques i tecnologies per tractar-los, usos, aplicacions, eficiència, etc.) que permeten anticipar-se als escenaris futurs, i també treballar sobre la situació present.

Aquest fòrum s’adreça a tota la ciutadania, però especialment als investigadors, professionals de l’àmbit i persones interessades en la temàtica. Els debats s’estructuren en una conferència magistral, sis ponències, dos debats i una taula rodona. Les comunicacions es publicaran posteriorment en un llibre i es podran consultar en línia. Els dotzens Debats de recerca tindran lloc a la sala d’actes de MoraBanc, entitat que els patrocina.