Publicitat
Publicitat

Escàner de freqüències per robar a l'interior de vehicles

La Policia va detenir dissabte tres membres d'una banda molt ben organitzada, originaris de l'Europa de l'Est, i els acusa d'un seguit de delictes contra el patrimoni

El passat dissabte, el Cos de Policia va detenir tres individus originaris d'Europa de l'Est per la seva presumpta implicació en un seguit de delictes contra el patrimoni. Els autors d'aquestes infraccions empraven una tecnologia moderna per a cometre els furts que els permetia escanejar i reproduir les freqüències emeses per les claus de vehicles amb obertura i tancament electrònics. La detenció es va dur a terme després d'una complexa i àmplia investigació donat que els delinqüents actuaven de forma notablement organitzada i amb un important nivell de professionalització i organització en l'execució dels robatoris.

D’ençà principis de juliol de 2016, el Cos de Policia va enregistrar un seguit de denúncies per furts amb força a l’interior de vehicles. Del conjunt de denúncies cursades, s’apreciava que els turismes objectiu dels furts havien estat degudament tancats mitjançant el corresponent comandament a distància i que s'havien comès els furts durant l’absència dels seus propietaris. Ara bé, convé remarcar que cap dels vehicles presentaven signes de forçament, ni cap desperfecte en els seus sistemes mecànics d’obertura (panys, finestres, etc.).

Davant de les característiques similars d’aquests fets, el Cos de Policia va iniciar una extensa investigació la qual va permetre la identificació dels presumptes autors. Igualment, la investigació va permetre determinar amb precisió i detall les tècniques i l’organització del grup criminal en l'execució dels fets criminals. En aquest sentit, la Policia assenyala que cada component del grup ostentava un rol específic i concret: transport, vigilància, execució del fet i recuperació de la mercaderia. 

A més, tal com ha informat el Cos de Policia, els detinguts feien servir un dispositiu electrònic que permetia escanejar les freqüències dels comandaments a distància dels vehicles. D’aquesta manera, els membres del grup criminal escanejaven la indicada freqüència a fi de posteriorment reproduir-la i utilitzar-la per a obrir els vehicles sense haver d’emprar cap tipus de força sobre els sistemes d’obertura mecànics. Amb tot, la Policia ha assenyalat que queda palès el notori grau d’especialització i professionalitat dels individus implicats.