El Govern flexibilitzarà “lleugerament” les mesures a bars i restaurants, a partir de dimarts

Permetrà un increment de persones per taula, també en les reunions de familiars i amics

Dilluns acaba la vigència del darrer decret de les mesures restrictives aprovades pel Govern, i donat el context sanitari de millora “petita però constant”, es decideix, a partir de dimarts, un “alleugeriment” en algunes de les restriccions que afecten, principalment, a bars, restaurants i reunions tant d’àmbit familiar com laboral.

Als bars, el nombre màxim de persones per taula continuarà sent de dos, però en terrasses exteriors passarà a ser de quatre. La resta de mesures restrictives i organitzatives segueixen vigents. En restaurants s’incrementa de dos a quatre els comensals, tant a dins com a fora de l’establiment. L’ús de mascareta serà obligatori fins que els comensals siguin a taula. La resta de mesures, com la distància entre les taules o els horaris d’obertura, es prorroga.

Pel què fa a les reunions de familiars i amics també s’incrementa el nombre de persones de dos a quatre. En l’àmbit laboral, les reunions presencials també passen a ser de quatre persones.

“Si la tendència que estem tenint aquests darrers dies, en 10 o 15 dies com a màxim podríem estar parlant d’una ampliació dels horaris d’obertura dels establiments”, ha explicat aquest divendres el cap de Govern, Xavier Espot, preguntat per una nova flexibilització en les mesures que afecten principalment a la restauració.

Espot ha manifestat que aquesta “flexibilització de les mesures decretades va en interès de les activitats empresarials i també des del punt de vista emocional” tenint en compte que s'amplien les reunions amb amics i familiars, però ha fet una crida a ser “prudents”. Ha afegit que futures flexibilitzacions per a bars i restaurants dependran d’un seguit de factors que caldrà anar analitzant i ha avançat que es continuarà treballant amb els representants dels bars i també que es vol treballar per flexibilitzar les restriccions dels aforaments en la cultura i els esports.

Quant al balanç dels primers dies d’obertura de bars i cafeteries, el titular de Salut ha manifestat que “ha estat molt ben acceptat pel sector”. Ha afegit que no hi ha cap incidència reportada. “S’han seguit molt bé les mesures, és un sector molt ben sensibilitzat en fer bé les coses”, ha conclòs el ministre.