Fi del tall a l'N-145

Un grup de persones amb banderes espanyoles i andorranes increpa els concentrats aquest dijous a la matinada

Els turismes i els vehicles que transporten mercaderies ja poden circular per l'N-145 i desplaçar-se cap a Andorra o Catalunya. El Comitè de Defensa per la República (CDR) de l'Alt Urgell ha decidit obrir el trànsit als turismes aquest dijous pels volts de les cinc del matí, i després de gairebé 24 hores de mobilitzacions. Així mateix, passades les 7 del matí també s'ha obert el trànsit als transportistes, finalitzant així la situació de bloqueig.

El CDR ha informat que la decisió s'ha pres entre tots els CDR participants per la impossibilitat de perdurar els talls per la repressió policial arreu del territori català, i ha agraït la feina feta de tothom durant la jornada de vaga.

Durant tota la nit els manifestants han mantingut bloquejada la carretera. El CDR Alt Urgell ha fet una crida a la matinada a "resistir" i rellevar "la gent que fa hores que no descansa", per seguir defensant la república i exigir la llibertar dels presos i preses polítiques catalans. Alguns concentrats han denunciat, a través de les xarxes socials, que havien estat increpats per un grup que estaria format per residents espanyols que deien que eren andorrans i que portaven banderes andorranes i espanyoles. Tot i que els Mossos d'Esquadra no confirmen aquests fets, en el vídeo es pot apreciar una bandera andorrana i alguns testimonis ho expliquen.

Pel que fa al tall a Puigcerdà, en la connexió amb França, també s'ha mantingut bloquejat durant tota la nit. Poc abans de les 9 del matí han donat per desconvocada la mobilització. El CDR de la Cerdanya ha informat que han hagut de patir temperatures sota zero i que la neu ha fet acte de presència aquest dijous al matí. Agraeixen la col·laboració d'altres CDR i asseguren que estan orgullosos de la mobilització, que ha demostrat que "controlar el territori és possible".

És una jornada complicada per als transportistes, tenint en compte que, a causa de la neu, s'ha restringit el pas als vehicles de més de 19 tones a l'RN20 i l'NR22, direcció a França. El coll de Pimorent està tancat.

Etiquetes