Publicitat
Publicitat

Lisboa pren el relleu a Andorra la Vella com a Capital Iberoamericana de la Cultura

Els actes inaugurals de l'any de la Capitalitat es varen ajornar ahir en mostra de condol per la mort de l'expresident Mario Soares

Lisboa ajornà ahir dissabte els actes inaugurals del seu any com a Capital Iberoamericana de la Cultura 2017 amb el lema “Passat i present” i amb més de 150 activitats amb centenars d’artistes iberoamericans. Lisboa, que pren el relleu d’aquesta manera a Andorra la Vella protagonitzarà fins al desembre de 2017 per segona vegada aquest esdeveniment atorgat per la Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes, que ja havia obtingut el 1994, coincidint amb el títol de Capital Europea de la Cultura.

La presentació de la Capital Iberoamericana de Lisboa prevista per ahir i el concert d’obertura, 'Cançons per a una festa', que reunia els artistes Gisela João (Portugal), Mariela Condo (Ecuador) i Yomira John (Panamà) al São Luiz Teatro Municipal va ser cancel·lat arran de la mort de l'expresident portuguès Mario Soares.

Pel que fa a la programació d'actes, el coordinador de la programació, António Pinto Ribeiro, ha assenyalat “voldria que no quedés tancat com una festa iberoamericana, sinó que es relacionés amb el món d’avui, no ens tanquem a ser només una festa autocelebratoria”. Entre els esdeveniments que més expectació generen figura una exposició sobre el racisme que compta amb Francisco Bethencourt com a comissari, “l’especialista més gran avui dia sobre racisme”, va destacar Pinto Ribeiro.

La Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes és una organització internacional de caràcter municipal dedicada a fomentar i estimular la integració i la cooperació entre les grans ciutats d’Amèrica, Andorra, Portugal i Espanya. El fòrum està format per les capitals dels països iberoamericans i altres cinc grans urbs no de la capital, com Rio de Janeiro, Sao Pablo o Barcelona.