Publicitat
Publicitat

Mobilitat desmenteix una suposada notícia sobre el tancament de la frontera del Riu Runer

La circulació és fluida als dos punts fronterers malgrat el reforç dels controls per l'atemptat de Barcelona

El Servei de Mobilitat ha alertat aquest divendres al matí a través de les xarxes socials que està circulant una notícia falsa que assegurava que s'havia tancat la frontera del Riu Runer, entre Andorra i Catalunya. La suposada informació prové d'un portal que es defineix com a "lloc d'entreteniment" que difon "notícies humorístiques, de fantasia i fictícies".

La informació, que s'ha difós a través de Facebook, ha alertat nombrosos usuaris, tenint en compte la coincidència amb l'atemptat de Barcelona i el fet que la policia andorrana hagi reforçat els controls als dos punts fronterers del país, ja que que l'autor de l'atropellament massiu a les Rambles de Barcelona no ha estat detingut. Malgrat el dispositiu, des de Mobilitat s'ha informat que la circulació a les dues fronteres és fluida aquest divendres al matí, tot i que s'espera que l'entrada al país pugui patir algunes retencions, similars a les que hi ha hagut en els darrers dies, tenint en compte que ens trobem en les dates de més afluència de turistes de l'època estival.

A banda de fer coincidir aquesta acció amb l'atemptat de Barcelona, la suposada notícia publicada en el web 12minutos.com s'aventura a vincular el fals tancament de la frontera amb "la situació política catalana".

Des del moment en què va tenir lloc l'atemptat a les Rambles de Barcelona, van començar a difondre's notícies falses i sense contrastar, que causen més desconcert i que fins i tot poden perjudicar la investigació policial. Els propis Mossos d'Esquadra i d'altres organismes oficials han demanat a través de les xarxes no participar en la col·laboració d'aquests rumors. Així mateix, des del Govern andorrà també ha demanat a la ciutadania en un comunicat que no difonguin notícies no contrastades.