Publicitat
Publicitat

El Suprem confirma la sentència d'un any i mig de presó a Fidel Pallerols per frau a Hisenda

La condemna s'afegeix a la que ja el va enviar a la presó per haver desviat fons de la Unió Europea a Unió Democràtica de Catalunya

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència d'un any i mig de presó a l'empresari andorrà Fidel Pallerols per dos delictes contra Hisenda. També haurà de pagar 288.389 euros, més interessos, de responsabilitat civil. La condemna se suma a  la de set mesos de presó per desviar subvencions de la Unió Europea per a cursos de formació al partit Unió Democràtica de Catalunya.

La sentència de l'Audiència de Barcelona que ha confirmat el Suprem condemnava Pallerols per frau fiscal a través de tres companyies que, entre el 1996 i el 1998, van importar material didàctic d'Andorra i haurien reduït artificialment l'impost de societats que els tocava pagar. Pallerols la va recórrer perquè considerava que ja l'havien condemnat per allò que el jutjaven en el procés arran de les subvencions, però el Suprem ha desestimat aquest argument.

L'Audiència declarava culpable l'empresari d'idear "una forma d'aparentar uns costos superiors als reals, que en l'àmbit fiscal li van permetre rebaixar indegudament la quota que havia d'ingressar per l'impost de societats". Pallerols va negar el frau fiscal durant el judici i va assegurar que en els cursos de formació no guanyaven diners.

La causa principal del cas Pallerols, la que va jutjar les subvencions, va acabar amb una sentència de conformitat que els acusats van acceptar. A més de Pallerols es van condemnar els germans i ex alts càrrecs d'Unió Vicenç i Lluís Gavaldà. Tot i que tots tres tenien condemnes de menys de dos anys de presó i no tenien antecedents, l'Audiència va decidir que  no podien estalviar-se d'entrar al centre penitenciari.