Societat 19/03/2021

Andorra tornarà a vacunar amb AstraZeneca a partir de dilluns

Les vacunes ja tenen impacte en els col·lectius més vulnerables i els més exposats

ARA Andorra
2 min
El punt de recollida des tests d'antígens ubicat a l'antiga plaça de Braus d'Andorra la Vella. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaAndorra ha posat 9.288 vacunes, 8.018 de les quals, amb una primera dosi. Un 10% de la població ja està en procés d'immunitzar-se. Els primers col·lectius en rebre el vaccí, persones més vulnerables i personal més exposat al SARS-CoV-2, ja estan immunitzats, i aquest fet ja té efectes al país, segons ha explicat aquest divendres el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

“Podem comentar que analitzant les dades epidemiològiques, les persones de més de 74 anys han mostrat un aplanament de la seva incidència. No detectem pràcticament casos en aquesta franja, ni en el personal sanitari”, ha dit el ministre, per afegir que “les vacunes estan funcionant molt bé” i que això es tradueix en un impacte en els col·lectius més vulnerables i els més exposats.

Benazet considera que els resultats dels vaccins són “espectaculars”, i ha avançat que després de l'anunci de l'OMS i de l'Agència Europa del Medicament sobre la seguretat de la vacuna d'AstraZeneca, el Govern ha decidit que a partir de dilluns tornarà a administrar aquest preparat. De fet, queda una remesa amb 160 dosis i és previst que a principi d'abril n'arribin 9.500 més per part del projecte europeu Covax.

L'abril serà un mes “intens” de vacunacions, doncs és previst que, a part de les de Covax, durant els primers dies del mes vinent també n'arribin 3.000 per part de França i unes 6.000 d'Espanya.

Ara bé, malgrat el ritme continu de vacunacions, des del ministeri detecten un increment de contagis diaris. “Això vol dir que estem en un rebrot, començat pels brots d'Arinsal i Grandvalira i per la cua de les vacances de Carnaval”, ha dit Benazet, qui ha demanat “molta precaució” perquè “vivim un moment molt delicat, siguem molt previnguts, a tota Europa està repuntant de nou la pandèmia, limitem les relacions socials”.

stats