Societat 09/05/2024

Campanya de la policia per controlar motos i bicicletes

Els controls es duran a terme entre el 10 de maig a les set del matí i el 31 de maig

ARA Andorra
2 min
Campanya de controls de la policia dirigida a motos i bicicletes

Andorra la VellaLa Policia posa en marxa aquest divendres una nova campanya de seguretat en el trànsit dirigida a motocicletes, ciclomotors, bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP).

Els controls es duran a terme entre el 10 de maig a les set del matí i el 31 de maig a les set de la tarda amb l’objectiu de verificar les condicions tècniques i administratives d’aquests vehicles, així com detectar imprudències o infraccions en la conducció per tal d’evitar accidents.

I és que aquestes acostumen a ser dates en què creix la utilització d’aquests mitjans de transport i, de forma paral·lela, també s’incrementen les intervencions de la Policia per accidents amb ferits i les queixes per sorolls a la via pública.

A partir de l’arribada del bon temps, s’inicia, per tant, un període crític quant a l’accidentalitat a les carreteres. Cal tenir en compte que els conductors d’aquesta mena de vehicles són més vulnerables i que, en conseqüència, en els accidents en què es veuen implicats, en un percentatge molt elevat, resulten ferits.

És per aquest motiu i per incidir en la prevenció i la bona convivència a la xarxa viària, que s’efectuaran controls específics tant en vies urbanes com interurbanes.

La Policia verificarà, entre altres, que no s’emetin sorolls, gasos i contaminants superiors als establerts en el reglament; que es disposi de permís de conduir, assegurança, distintiu de la ITV vigent; que els pneumàtics, tubs d’escapament i retrovisors estiguin en bon estat, que es compleixi la normativa quant al transport de passatgers; que es facin servir guants i cascs homologats degudament cordats, i que es respectin totes les normes que preveu el Codi de la Circulació per garantir una conducció correcta, evitar comportaments imprudents i reduir la sinistralitat.

stats