Societat 02/04/2024

El Col·legi de Psicòlegs titlla d'intrusisme professional les pràctiques del filòsof dels youtubers

Des del Col·legi fan una crida a la revisió i control per part de l’administració pública dels centres en curs d’activitat que ofereixin teràpies alternatives en l'àmbit de la salut mental

ARA Andorra
1 min
David Murias i Christian Vidal a #5 La MOTIVACIÓN, el principio de todo.

Andorra la VellaEl Col·legi de Psicòlegs d'Andorra ho té clar. El filòsof en el qual alguns youtubers residents cerquen creixement personal és un exemple clar d'intrusisme professional. A través d'un comunicat, exposen que tot i els esforços per tal de regular i professionalitzar la pràctica de la psicologia, continuen havent-hi casos en els quals diverses persones sense la capacitació ni la formació adequada. Asseguren que, aquesta mena de casos, posen en risc la salut i el benestar de la població.

Arran dels fets, alerten que les pràctiques emparades sota diverses denominacions o etiquetes constitueixen activitats encobertes d'intrusisme professional. Tanmateix, manifesten la importància de no frivolitzar en qüestions de salut mental. Els riscos que comporten aquests casos van des dels danys emocionals, físics i econòmics fins al mateix deteriorament de la tasca exercida pels professionals de la psicologia.

Així mateix, des del Col·legi, també es fa una crida a la revisió i control per part de l'administració pública dels centres en curs d'activitat que ofereixin teràpies alternatives en l'àmbit de la salut mental, ja que l'acceptació oficial d'aquestes pràctiques pot desorientar els pacients. També han posat a disposició de la població una bústia en la qual es poden denunciar les situacions d'intrusisme professional: copsia@copsia.ad.

stats