Societat 03/05/2014

Èxit de la segona Nit Vivand

La propera Nit Vivand se celebrarà el 12 d'octubre, i tot i l'èxit no es vol abusar de l'esdeveniment més de dos cops l'any

Ana
2 min
Un moment de la Nit Vivand, aquest divendres. / J.D. (ANA)

Escaldes-EngordanyLa celebració de la Nit Vivand, aquest divendres, ha estat un èxit segons han opinat des del Comú de la parròquia, i les associacions de comerciants implicades. La cònsol major escaldenca, Trini Marín, s'ha mostrat satisfeta i ha indicat que tot i que la valoració general es farà la setmana que ve, un cop s'hagin recollit les dades dels comptadors de vianants, el primer balanç és positiu. "Ahir vam poder veure que hi havia molta gent, molt turista i hi va haver un moment, sobretot a partir de les 10 de la nit, en què l'avinguda estava molt plena de gent", ha apuntat. Marín també ha destacat que "molts comerços de la part alta m'han certificat que han treballat molt més que per Setmana Santa".

Precisament, enguany es va ampliar el recorregut fins al CIAM, a la part alta, on s'hi va instal·lar una zona lounge. Marín ha assegurat que la iniciativa va agradar molt "i cap a les 10 de la nit aquella zona estava plena de gent". Això, afegeix, "ens ha fet veure que aquesta iniciativa podria ser bona per aquest estiu".

La propera Nit Vivand se celebrarà el 12 d'octubre, coincidint amb el pont del Pilar a Espanya. "Durant l'estiu no se'n faran més perquè ja hi ha Colors de Música, hi ha les festes majors, i potser ja es faria massa repetitiu", ha assegurat Marín, que ha afegit que "val més fer-ho dos cops a l'any ben fet i que hi hagi molta gent".

D'aquest mateix parer és Esther Santuré, integrant de l'associació Carlemany Calidae, una de les entitats que s'ha mostrat més crítica amb la conversió de l'avinguda Carlemany en un eix per a vianants. Santuré ha destacat que "aquestes iniciatives ens semblen bé perquè són una manera de dinamitzar i de fer coses conjuntament, i que tinguin una repercussió positiva".

Per la seva banda, la presidenta de la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra (FACA), Susagna Venable, ha remarcat que "definitivament són accions que s'han de repetir, perquè la gent té ganes de sortir, de fer coses, de tenir una mica d'animació al carrer, i això fa venir l'optimisme i les ganes de comprar". Tot plegat, ha afegit, en una època ja fluixa comercialment, i després d'un abril "que ha estat un desastre". Pel que fa al volum de vendes durant aquesta darrera Nit Vivand, Venable destaca que "hi ha una mica de tot, hi ha qui està molt content amb el nivell de compres i altres que no tant, però el que està clar és que de gent n'hi havia molta".

stats