Societat 27/10/2021

Concessió de 35 anys ampliable pel nou estadi a Prada de Moles

La corporació espera rebre un mínim de dues ofertes

L.G.
3 min
L'actual camp de futbol de Prada Moles a Encamp.

EncampLa concessió pel nou estadi que es construirà a Prada de Moles, a Encamp, serà, inicialment, per un període de 35 anys, ampliable a 25 més si es duen a terme millores a les instal·lacions. Ho ha informat aquest dimecres en roda de premsa la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, qui ha indicat que des de la corporació esperen que es presentin un total de dues ofertes per a la seva construcció. "La concessió hi ha un termini principal de 35 anys i en el moment de la concessió hi pot haver una possible ampliació fins a 25 anys més a condició que hi hagi inversions en l'àmbit d'instal·lacions i millores", ha manifestat.

D'aquesta manera, Mas ha posat en relleu que el plec de bases, el qual s'ha publicat aquest dimecres al matí al BOPA, "és molt obert", tot exposant que des de la corporació no han definit cap detallat concret de la nova instal·lació esportiva. "És com un concurs d'idees, demanem que qui es presenti al concurs ha d'especificar què vol fer, com ho vol fer , quines serien les projeccions i quin pla de viabilitat tindrà", ha dit. A més, ha puntualització que el plec de bases també contempla la necessitat per part del concessionari de "dur a terme activitats culturals i lúdiques paral·leles al futbol per seguir l'estratègia del comú".

En aquest sentit, ha apuntat que la ciutat esportiva que es construirà a Encamp ja proporcionarà cada setmana activitats entorn del futbol, però que la voluntat de l'administració comunal és poder mantenir el moviment a les instal·lacions en aquelles èpoques que no hi hagi partits per "donar vida a la parròquia, tant a Encamp com al Pas de la Casa". "Des de principi d'any, a través de totes les estades que hem fet a la parròquia, hem aconseguit 4.000 pernoctacions i aquesta és la nostra estratègia. Així, dintre del plec no es defineix tant com es vol l'estadi perquè entenem que són els professionals qui ho hauran de dir, però sí que demanem que hi han d'haver activitats paral·leles per la reactivació de la parròquia", ha ressaltat la mandatària.

En referència al possible import de participació per part de la corporació en la construcció de l'estadi, Mas ha indicat que no n'han fixat cap, tot i que ha mencionat que al plec s'especifica que "eventualment hi pot haver una contribució per part del comú" si ho sol·licita la concessionària i "nosaltres valorarem si ho fem o no i quina seria la quantitat". Així doncs, ha asseverat que des de l'administració comunal "mai s'ha dit quin import seria, si es tracta de deu milions o de menys". D'altra banda, el plec de bases també marca un cànon fixo que és algun moment de la concessió podria arribar a ser modificat, sempre, però a criteri del comú.

La cònsol també ha avançat que espera un mínim de dues ofertes per a la concessió del terreny de Prada de Moles. D'aquesta manera, ha afirmat que es tracta d'un plec molt tècnic, motiu pel qual han fixat un termini de tres mesos per a la presentació d'aquestes fins al 27 de gener del 2022, i ha assenyalat que els candidats "han de ser professionals del món del futbol i han de tenir un equip al darrere molt capacitat per portar la concessió", sobretot tenint en compte que al text hi figuren penalitats i unes garanties "molt elevades" pel comú d'Encamp. I ha asserit que els dos ofertants que es tenen presents des de l'administració comunal són l'FC Andorra i la Federació Andorrana de Futbol (FAF).

Qüestionada sobre l'aprofitament dels recursos que hi ha actualment al camp de futbol de Prada de Moles, ha manifestat que la majoria dels materials es podran reutilitzar en el futur estadi, tot posant en relleu que es preveu posar l'herba al futur camp d'entrenament que tindrà l'estadi, a banda de les porteries i les instal·lacions com els vestuaris.

La ciutat esportiva d'Encamp

En relació amb la construcció de l'estadi per part de FAF, Mas ha posat de manifest que es troba en tràmit de llicència i ha ressaltat que el projecte inicial de la Federació era l'edificació d'un estadi "molt gran", però finalment "no ho serà tant", per la qual cosa es comptabilitza com un dels candidats a presentar l'oferta per poder cobrir totes les necessitats.

Cal recordar que la ciutat esportiva d'Encamp tindrà un estadi professional, un semiprofessional i un camp d'entrenament, amb vestuaris, aparcament i tots els serveis complementaris. En aquesta línia, la mandatària ha exposat que les noves instal·lacions permetran acollir en un mateix cap de setmana partits de selecció, futbol, estades i altres activitats. Per cloure ha asseverat que la creació de la ciutat esportiva "és un posicionament clar i precís per l'aposta de la parròquia per l'esport".

stats