Publicitat
Publicitat

Els creuers, la principal opció de vacances per a la població andorrana

La crisi continua afectant a l'hora de triar els viatges, que acostumen a tenir una durada de entre una i dues setmanes

Els creuers pel Mediterrani són els tipus de viatges que més atreuen als ciutadans d'Andorra per passar les vacances d'estiu. Així ho asseguren les diferents agències de viatges consultades, tal com afirmen des de Viatges Emocions, on asseguren que és una de les opcions de més èxit des de fa anys, però que ha tingut una especial demanda aquest estiu. D'altra banda Chritiane Pablo de Viatges Relax ha explicat que són una opció molt pràctica i una manera molt senzilla de descansar. A més, ha assegurat que els creuers, que sobretot és fan per el Mediterrani però també pel Carib, són un tipus de viatge molt democratitzat.

A banda dels creuers, des de Viatges Pyrénées, Anna Andueza explica que els llocs més visitats durant els mesos d'estiu són les Canàries, les Balears, la costa espanyola, Àsia, el Carib i, en el cas d'Europa, Polònia i Praga principalment. Des de Viatges Emocions, Rosa Maria afegeix que aquest estiu també són llocs molt freqüentats els Estats Units i el Japó. Altres destinacions populars, segons Christiane Pablo de Viatges Relax, són les illes, principalment del Mediterrani, i Europa en general.

En canvi, els llocs més exòtics assenyalats per les empreses consultades són Kènia, Namíbia, Laos i Bhutan. Des de Viatges Emocions també mencionen Indonèsia, Polinèsia, Filipines i l'illa Palau, situada al Pacífic, com a destinacions més originals i desconegudes. Últimament, també s'ha notat un augment de les demandes per dur a terme safaris per l'Àfrica, que donen l'oportunitat de fotografiar animals de diferents parcs i reserves naturals.

La crisi fa que les famílies escullin les opcions més econòmiques

Andueza destaca que la crisi econòmica ha fet que la gent segueixi viatjant però "tenint molt més en compte els preus dels viatges". De la seva banda, Rosa Maria reconeix que s'ha notat un descens important dels viatges i que la gent fa trajectes més curts i escull opcions més econòmiques.

Pel que fa a la mitjana de dies de les estades, totes les agències consultades coincideixen en assenyalar que el més habitual és entre una setmana i quinze dies, depenent de si són unes vacances de mitja o llarga distància.

Finalment, des de Viatges Relax indiquen que el període en el qual la gent fa més vacances és a l'estiu, aprofitant les vacances escolars, però que els ciutadans d'Andorra també viatgen molt durant els mesos d'hivern.