Societat 13/07/2021

Cribratge dels assistents al concert de Bob Sinclar detecta 10 positius

Detectats 12 nous contagis per Covid durant les darreres hores

ARA Andorra
2 min
Concert de Bob Sinclair.

Andorra la VellaEl Govern informa aquest dimarts que, en el marc del concert de Bob Sinclar a l’Andorra Mountain Music, es va controlar l’estat epidemiològic de 3.303 assistents. Així, només podien accedir a l’espectacle les persones que certificaven que o bé havien rebut la pauta completa de la vacuna feia com a mínim 14 dies, o bé una prova PCR/TMA d’un màxim de 72 hores o bé un test d’antígens realitzat les darreres 24 hores. Concretament, 728 persones van acreditar la seva condició sanitària i 2.275 es van fer un test d’antígens previ a l’espectacle als punts habilitats –la Plaça de Braus d’Andorra la Vella i al pàrquing del Tarter–. Entre els tests 2.275 realitzats, es van detectar 10 persones positives: 2 residents d’Andorra i 8 residents a Espanya.

Detectats 12 nous positius durant les darreres hores

El Govern informa que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 14.167 persones i es registren un total de 13.796 altes. Les xifres revelen que en les darreres hores s'han detectat 12 nous contagis al país. El total de defuncions fins a la data és de 127.

El balanç entre casos nous detectats i altes fa que actualment hi hagi 244 casos actius, amb una persona ingressada a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, a la zona habilitada per a pacients amb COVID-19. No hi ha cap pacient a l’UCI ni a la planta COVID-19 del Cedre. Pel que fa a la població escolar, queda 1 aula sota vigilància passiva.

En relació als vaccins contra la COVID-19, l'executiu informa que des de l’inici del Pla de vacunació s’han administrat 77.225 dosis –45.137 primeres dosis i 32.088 segones–.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha manifestat que malgrat l'increment de casos la situació a Andorra sembla més controlada que a altres països també per l'elevada vacunació entre els joves. "No notarem un pic" malgrat l'augment de casos, ha manifestat, ja que ha recordat que també entre la població més joves s'està ja administrant la segona dosi. També ha manifestat que les situacions més greus es donaran entre persones que no estan vacunades, com és el cas del malalt que es troba a l'hospital, un jove de 36 anys que de moment no presenta gravetat. A més, ha confirmat que es manté l'estudi amb dues discoteques d'aquest cap de setmana per avaluar diferents paràmetres. "Es farà amb tota seguretat", ha conclòs.

stats