Societat 29/02/2024

Finances establirà un registre tributari de les inversions estrangeres immobiliàries

El règim fiscal varia del 3% per a una unitat immobiliària fins al 10% per a deu o més unitats

ARA Andorra
1 min
El ministre de Finances Ramon Lladós, en la presentació del pressupost.

Andorra la VellaEl Ministeri de Finances ha impulsat un reglament que dona vida a la llei sobre tributs derivats de les inversions estrangeres immobiliàries, amb l’objectiu de regular i gestionar aquest tipus d’operacions al país.

Segons RTVA, les disposicions del reglament, es preveu la creació d’un registre específic que registrarà els tributs associats a les inversions estrangeres en el sector immobiliari. Aquesta mesura, que es basa en la llei aprovada a principis d’any, imposarà un gravamen del 3 al 10% segons el nombre d’immobles adquirits. A més, es contemplen bonificacions fiscals per a aquells que destinin els immobles al mercat de lloguer.

Els ingressos generats per aquest nou tribut seran destinats a polítiques públiques, amb un enfocament especial en el foment de l’habitatge de lloguer i la diversificació econòmica del Principat d’Andorra.

La legislació establerta defineix clarament l’objectiu de gravar les inversions estrangeres immobiliàries, amb la intenció de contribuir al benestar social i econòmic del país. Específicament, el règim fiscal varia del 3% per a una unitat immobiliària fins al 10% per a deu o més unitats, segons el nombre d’immobles adquirits.

stats