Publicitat
Publicitat

El fons de Casa Rossell es converteix al digital

El Govern ha adjudicat la digiltalització i la indexació de 34.000 documents i més de 73.600 imatges

El fons de Casa Rossell realitzarà una conversió al digital, uns treballs que implicaran el canvi de format i la indexació de 34.000 documents i més de 73.600 imatges de les memòries conservades a l’Arxiu Nacional d’Andorra (ANA), com a continuació del Pla anual de digitalització i conservació. L'acció s’ha aprovat aquest dimecres, per part del consell de ministres, a petició del ministeri de Cultura.

Precisament, aquesta tasca es durà a terme a les instal·lacions de l’Arxiu Nacional d’Andorra per part de l’empresa DINSER per un import de 20.000 euros. A més, els treballs seguiran les instruccions i criteris tècnics de l’ANA, cosa que evitarà el deteriorament dels documents.

El tractament del fons permetrà canviar el format de fulls de formats i mides diferents, amb la intenció d’actualitzar el recull de dades i documents de la família Rossell.

Les filtracions d'aigües paràsites obliguen a reparar un tram del col·lector d'aigües residuals a Andorra la Vella

El consell de ministres ha licitat aquest dimecres la reparació d’un tram del col·lector general d’aigües residuals pertanyent a la zona del pont del Tobira a Andorra la Vella, on les darreres setmanes s’havien detectat filtracions d’aigües paràsites.

En aquest sentit, el departament de Medi Ambient ha detectat que un defecte podria haver estat la causa d’aquestes filtracions, mitjançant un taponament que hauria provocat l’entrada d’aigües paràsites al col·lector general. Segons ha informat el ministre portaveu, Jordi Cinca, els treballs haurien de garantir la creació de taps i embussos.

Els treballs aniran a càrrec del Govern, en el marc del conveni de col·laboració entre l’executiu i els comuns en matèria de reducció d’aigües paràsites al col·lector d’aigües residuals.

La caça del mufló en vedat temporal ja disposa d’un reglament

D’altra banda, el Govern també ha aprovat aquest dimecres el Reglament de gestió i caça del mufló en vedat temporal, per tal de resoldre la problemàtica vinculada als danys d’aquest animal a les activitats agrícoles i ramaderes.

L’elaboració de plans de caça, l’adjudicació de captures, les obligacions del caçador i altres paràmetres són només alguns dels aspectes que queden recollits en el text, per tal de desenvolupar posteriorment els plans de caça del mufló en vedat temporal, tal com s’emmarca en la Llei de caça.

El reglament també permetrà establir el període per demanar les llicències, així com la data del sorteig. A més, el text inclou la necessitat d’anar acompanyat d’un membre del cos de banders durant la caça, així com el control i atorgament de les peces abatudes.