Societat 31/08/2021

Imprudència al llac d'Engolasters

Malgrat les moltes indicacions que recorden la prohibició de banyar-se, s'ha detectat la presència d'un home nedant tranquil·lament

ARA Andorra
1 min
Un home neda al llac d'Engolasters

Andorra la VellaEl llac d'Engolasters és un dels estanys més propers a la capital i això fa que el volum de turistes, especialment a l'estiu, sempre sigui molt alt. El seu accés, sigui des d'Encamp o Escaldes-Engordany és de dificultat baixa i tots els portals de turisme el recomanen per anar-hi en família. Ficar-se dins l'aigua està totalment prohibit, com indiquen els molts cartells que hi ha repartits al voltant de la zona, ja que les turbines per generar l'energia són extremadament perilloses si estan en funcionament i podrien succionar les persones que s'estan banyant.

Banyar-se al llac d'Engolasters està totalment prohibit.

Fruit del desconeixement, o cometent conscientment una infracció, aquest dissabte passat, un home es va ficar dins l'aigua i va estar nedant durant una bona estona, tal com es pot comprovar en aquest vídeo. Com el llac no està vigilat permanentment per cap responsable de FEDA, el nadador va poder estar-se l'estona que va voler dins l'aigua, malgrat que molts dels presents van recordar-li que el que estava fent, està prohibit.

Un home neda al llac d'Engolasters

Només en alguns casos s'ha autoritzat el bany al llac d'Engolasters, com quan durant la passada competició de l'Iron Man a Andorra, una de les proves es va desenvolupar al llac. En aquella ocasió, FEDA va mantenir sota control la instal·lació i va fer els canvis de funcionament necessaris perquè el grup de nedadors pogués ficar-se al llac sense perill.

stats