Societat 20/06/2022

Marsol sobre les barbacoes: "Si depengués de mi, les enderrocaria totes"

La cònsol esclata davant els darrers incendis a Catalunya i assegura que "es pot anar a la muntanya igualment sense haver de fer foc"

M. P. (ANA)
1 min
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, durant la sessió ordinària del consell de comú.

Andorra la VellaDavant el perill alt d'incendi al país arran de les altes temperatures, i després dels successos que estan tenint lloc darrerament a Catalunya en aquest sentit, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha anunciat que, novament, el comú de la capital no comptarà amb focs artificials per a la celebració de Sant Joan. "Nosaltres hem suspès la pirotècnica sense cap mena de dubte i esperem que tot funcioni bé i que la gent es diverteixi d'altres maneres", ha indicat.

A més a més, la cònsol s'ha posicionat totalment en contra de les barbacoes que hi ha als berenadors: "Si de mi depengués, les enderrocaria totes", ha sentenciat, posant en relleu que es tracta d'un tema que "em preocupa", ja que "es pot anar a la muntanya igualment sense haver de fer foc". De fet, ha aprofitat les declaracions posteriors a la sessió del consell de comú per fer una crida a la població per tal que siguin prudents a l'hora de celebrar la festa amb focs d'artifici.

A banda, ha reconegut que aquesta mena d'activitats es poden desenvolupar a l'hivern, ja que no hi ha tan risc com en el període actual, i ha apostat perquè els punts de foc es prohibeixin de manera permanent a tot el país per part del departament de Protecció Civil.

stats