Societat 29/10/2021

La ministra Riva dona positiu per coronavirus

En les darreres 24 hores s'han detectat onze nous casos

ANA
2 min
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

Andorra la VellaL'executiu ha informat que la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha donat positiu per la Covid-19 en les darreres hores i que es troba asimptomàtica. Les autoritats sanitàries estan efectuant el seguiment epidemiològic i traçat dels seus contactes, que inclouen la resta dels membres del Govern. També recorden que tot el gabinet ha rebut la pauta completa de vacunació.

Després del positiu de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, l’àrea epidemiològica de l’Oficina Covid considera que el risc de contagi dels membres del gabinet ministerial és baix i que per tant tal cal realitzar només una vigilància passiva –és a dir evitar els actes i trobades sense mascareta i reduir la interacció social–. Des del Govern informen que el darrer contacte prolongat entre Riva i la resta dels membres de l’executiu va ser dimecres durant la sessió de consell de ministres, a excepció dels ministres Jordi Gallardo, Jordi Torres i Joan Martínez Benazet, que no eren a la sala.

Donat que tot el gabinet ministerial ha rebut la pauta completa de vacunació, l’àrea epidemiològica de l’Oficina COVID considera que el risc de contagi és baix. Tenint en compte, però, que són figures públiques i que sovint assisteixen a diversos actes, les autoritats sanitàries els han aconsellat com a criteri de prudència que evitin els llocs especialment concorreguts, encara que sigui amb l’ús de mascareta i mantenint les mesures de prevenció habituals.

Per aquest motiu, el cap de Govern, Xavier Espot, ha decidit cancel·lar la seva participació en la Conferència de l'ONU sobre el canvi climàtic 2021 (COP26) prevista a inicis de la setmana vinent a Glasgow, per criteris de prudència. Andorra seguirà representada a la COP26 al més alt nivell possible.

Espot també havia de pronunciar aquest divendres a la tarda el discurs de cloenda de la 32a Trobada Empresarial al Pirineu, que ce celebra a la Seu d’Urgell, una participació que també ha quedat cancel·lada. De la mateixa manera, s’estan revisant els actes que tenien presència dels membres del Govern dels propers dies per adaptar-se a aquesta vigilància passiva.

Situació sanitària

D'altra banda, des d'aquest dijous s'han detectat onze nous positius que eleven a 15.516 els casos totals. Pel que fa a les altes, se n'han donat 14 i ja són 15.242 les persones que han superat la malaltia. Així, els casos actius baixen fins als 144. Pel que fa a la pressió sanitària, continua havent-hi una persona ingressada a la Unitat de Cures Intensives de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell sota ventilació mecànica.

Quant a la població escolar, hi ha 20 aules sota vigilància activa, sis en total i catorze en parcial, i set més en vigilància activa. Finalment, des de l'inici del pla de vacunació, ja s'han administrat 108.321 vacunes –54.756 primeres dosis, 53.268 segones i 297 terceres–.

stats