Publicitat
Publicitat

Una pista de gel de 120 metres quadrats, nou "pol d'atracció" de la capital

La instal·lació s'ha ubicat a la plaça Rebés i estarà oberta ininterrompudament des d'aquest dissabte fins a finals de febrer

El cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, confia que la pista de gel que s'ha instal·lat a la plaça Rebés es converteixi en el "pol d'atracció" d'aquest hivern a la parròquia i que atregui a bona part de la gent que habitualment passeja per la part nord de l'avinguda Meritxell, la més propera al carrer de la Unió. L'equipament es posarà en marxa aquest dissabte i restarà obert de forma ininterrompuda cada tarda fins a finals de febrer, tal com ha donat a conèixer Minguillón aquest dijous al matí en la presentació que ha fet als mitjans de comunicació.

Amb aquest equipament, doncs, la corporació vol aconseguir que bona part del turisme s'apropi fins a la zona del Centre Històric i es "generi un flux de gent" que beneficiï també la part sud de l'avinguda de Meritxell. Un cop siguin al Centre Històric, el Comú confia que els turistes dinamitzin també la seva zona de restauració. Per contribuir a aquesta crida, també s'organitzaran un seguit d'animacions els caps de setmana, com ara pallassos, música o ball. Els dies festius, a més, l'horari també s'ampliarà si es detecta que hi ha un gruix important de persones.

La pista ja compta amb uns quatre centímetres de gruix de gel i d'aquí a dissabte se n'hauran d'aconseguir tres més per tal que s'hi pugui patinar, tal com ha explicat un dels operaris que treballa ara mateix amb aquest objectiu.

En total, la pista ha costat uns 70.000 euros, ocupa 120 metres quadrats i pot acollir a una trentena de patinadors a la vegada. El tiquet valdrà al voltant de quatre euros, tot i que tots els establiments de la parròquia podran regalar entrades als seus clients. La pista estarà oberta tant a adults com a infants.