Publicitat
Publicitat

Els refugis guardats inicien la temporada

Els refugis de Sorteny, Comapedrosa i Juclà oferiran serveis de restauració i d'allotjament fins a la tardor

Els tres refugis guardats amb què actualment compta el país, inicien aquests dies la temporada d'estiu. El de Sorteny va ser el primer a obrir, el passat 1 de juny, el de Juclà ho ha fet aquest divendres, i el del Comapedrosa ho farà el dissabte. En el cas del refugi canillenc, es van iniciar les càrregues el passat dimarts per poder deixar-ho tot enllestit i obrir les seves portes als excursionistes. Per la seva banda, el refugi de la Massana va desplaçar dijous un helicòpter fins a la zona per poder equipar-lo amb els materials i aliments necessaris.

El refugi del Comapedrosa obre les seves portes aquest cap de setmana

El refugi del Comapedrosa, amb capacitat per a una cinquantena de persones, obre les seves portes aquest dissabte. La seva responsable, Margaret Baró, ha explicat que una vegada més donaran "servei de bar, dutxes, a més d'un matalàs i dues mantes per persona".

Aquest equipament està situat a 2.260 metres d'altitud, al mig del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, al costat de l'Estany de les Truites, i ofereix durant tot l'estiu un servei de guarda per als excursionistes que travessen el GR11 i el GRP.

El refugi estarà obert des d'aquest dissabte 6 de juny fins a finals del mes de setembre, "depenent del temps", segons ha explicat la seva responsable. L'estiu del 2012 es va inaugurar la remodelació de les instal·lacions i l'any passat es van registrar al voltant de 1.000 pernoctacions, i per aquest motiu, s'aconsella fer la reserva al telèfon 327955.

El refugi de Juclà està obert al públic des d'aquest divendres

Pel que fa al refugi de Juclà, el passat dimarts es van iniciar els treballs de preparació per enllestir tot el seu equipament i poder iniciar la temporada. En aquest cas, un dels seus responsables, David Naudí, ha confirmat que la seva obertura s'ha produït aquest mateix divendres.

Un dels principals atractius és la visita al llac de Juclà, un dels més grans d'Andorra, així com les excursions al Siscaró o la volta de Fontargent. El refugi de Juclà té una capacitat per a una quarantena d'excursionistes.

El refugi de Sorteny va ser el primer a obrir, el passat 1 de juny

Finalment, el refugi de Sorteny, situat al Parc Natural de la Vall de Sorteny (Ordino), a 1.935 metres d'altitud, es va inaugurar el desembre del 2013 i va ser el primer a encetar la temporada d'estiu, el passat 1 de juny. Permet gaudir de les vistes dels pics de l'Estanyó i la Serrera, té una capacitat per a cinquanta persones i estarà obert fins al 30 de setembre, a més dels primers caps de setmana d'octubre.

El refugi guardat de l'Illa completarà la xarxa de refugis del país

Per altra banda, el passat mes de maig es van adjudicar els treballs de construcció del refugi guardat de l'Illa, a la Vall del Madriu, a la parròquia d'Encamp. Quan estigui enllestit, tindrà una capacitat de 50 llits, un menjador interior, una terrassa menjador per a 30 persones, sanitaris interiors i exteriors, i dutxes. Aquest refugi se sumarà a la xarxa de refugis guardats del país i permetrà fer la volta a Andorra sense baixar als fons de vall.