Societat 07/05/2021

La remesa de Pfizer vacuna des de dijous les persones d'entre 40 i 45 anys

ARA Andorra
1 min
Cues esperant al vacuna de Pfizer-BioNTech al Velòdrom de Saint-Quentin-en-Yvelines, al sud-oest de París.

Andorra la VellaAquest dimarts ha arribat la remesa de 5.800 vacunes Pfizer provinents d'Espanya i que es començaran a administrar a partir d'aquest dijous. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha explicat que serviran per vacunar 6.500 persones, perquè de cada flascó es poden arribar a treure set dosis i que, de moment, s'ha citat la ciutadania de fins a 43 anys d'edat. El dirigent, però, ha afegit que es podria rebaixar encara un parell o tres d'anys més el topall de persones que es podrien arribar a vacunar amb la mateixa remesa, perquè depèn de les dosis que es puguin extreure i de les excepcions de la fase de vacunació, com persones amb alguna minusvalidesa o esportistes que aniran als Jocs Olímpics.

Seguiment de l'evolució de la pandèmia

Pel què fa a la situació epidemiològica, el Govern ha registrat 24 casos més de positiu per Covid en les darreres 24 hores. Aquest dimecres hi ha al país 329 casos actius. La pressió hospitalària continua decreixent, amb 13 pacients ingressats a l'hospital, 11 a planta i 2 a l'UCI, un dels quals ventilat mecànicament.

Per últim, Salut ha donat dades dels resultats de les proves d'antígens i TMA/PCR. Si s'agrupen tots els tipus de proves, només s'han detectat un 1,5% de positius, mentre que en el cas de les TMA/PCR el percentatge puja fins al 5,7%. En total, s'han fet unes 17.000 proves per cada 100.000 habitants per setmana.

stats