Societat 15/01/2022

El resultat de les TMA poden tardar fins a 72 hores

El Govern admet el retard en la notificació dels diagnòstics

ARA ANDORRA
1 min
Una professional sanitària realitzant una TMA.

Andorra la VellaEl resultat de les TMA arribarà a través d'un SMS al cap de 48 o 72 hores de fer-se la prova diagnòstica als 'stop lab'. Amb aquest anunci, realitzat pel Govern a través de les xarxes socials, s'evidencia la situació de col·lapse al país per la gran quantitat de ciutadans que acudeixen a la plaça de Braus o a qualsevol dels espais habilitats per dur a terme una TMA i saber si s'han contagiat de coronavirus.

D'aquesta manera, també s'admet la manca de capacitat d'oferir a la població el resultat de la prova en el període establert fins al moment, entre 24 i 48 hores després de fer-se el test. Cal recordar que a principis de setmana es va avariar una de les dues màquines disponibles al país per obtenir el resultat de les TMA, per la qual cosa, amb la voluntat de complir els terminis, es va fer treballar l'altre equipament dia i nit.

A banda d'anunciar el retard en l'entrega de resultats, des de l'executiu exposen que mentre s'espera a rebre el resultat de les proves es dona positiu en un test d'antígens o s'evidencien símptomes, cal que s'extremin les precaucions i es mantingui l'aïllament domiciliari.

stats