Societat 05/11/2021

Tornen les mascaretes a les aules

ARA Andorra
2 min
Una aula el primer dia de curs escolar.

Andorra la VellaEl Govern informa que, a partir del 8 de novembre, coincidint amb el retorn de les vacances escolars, els alumnes des del tercer curs de primera ensenyança o cursos equivalents, inclosos també els estudiants de batxillerat, formació professional i universitaris, hauran de fer ús de la mascareta a les aules. Les autoritats sanitàries han determinat aquesta mesura de manera provisional, per un principi de prudència i vist el repunt de casos dels últims dies.

El pròxim dilluns, els centres escolars reprendran els cribratges habituals. Així, es revisarà aquesta mesura setmanalment atenent a l'evolució sanitària i amb la voluntat de normalitzar al màxim la vida a les aules tan bon punt sigui possible.

El decret del passat 13 d'octubre de 2021 aprovat pel Govern va permetre una flexibilització de les mesures excepcionals que s'aplicaven en els centres escolars, especialment pel que fa a l'ús de la mascareta. Tanmateix, aquest text preveu que aquesta mesura pugui ser reversible temporalment en cas que sigui necessària per a la situació epidemiològica. 

Els casos actius tornen a situar-se per sobre de 200

D'altra banda, el ministeri de Salut ha informat aquest divendres de la detecció de 23 nous positius per coronavirus durant les darreres hores. Això provoca que el nombre de casos totals des de l'inici de la pandèmia s'elevi fins als 15.641, dels quals 213 (+14) són actius. Pel que fa a les recuperacions ja arriben fins a les 15.298 (+9) i les defuncions es mantenen en 130.

Pel que fa a la pressió sanitària, actualment són 2 (-1) els pacients ingressats a planta de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell i 1 continua a la Unitat de Cures Intensives. Quant a la població escolar, hi ha 10 aules sota vigilància activa -2 total i 8 parcial- i 20 en vigilància passiva.

Finalment, en relació amb el pla de vacunació, Salut informa que fins al moment ja s'han administrat 108.449 vaccins, dels quals 54.829 són primeres dosis, 53.320 segons i 300 terceres.

stats