Societat 08/05/2024

Un treballador denuncia que va patir abusos laborals del 2007 al 2019

L'empresari va reconèixer que es van produir condicions abusives en vers l'empleat en haver treballat hores sense remuneració o no gaudint de totes les vacances

ARA Andorra
1 min
La seu de la Justícia.

336.394 euros. Aquest és el preu per tenir durant anys a un empleat en condicions abusives amb pràctiques fregant l'esclavisme. El treball era en una explotació agrícola i l'abús va durar dotze anys.

L'empresari va reconèixer que es van produir condicions abusives en vers l'empleat en haver treballat hores sense remuneració o no gaudint de totes les vacances. Va acceptar una ordenança penal "perquè era conscient que el seu comportament no es limitava a deixar de pagar hores extraordinàries o part de vacances, ja que aquesta circumstància no comporta per si sola, conseqüències penals".

Tot i haver acceptat l'ordenança penal amb una pena condicional, vinculada a pagar la indemnització, per condicions abusives de treball, el patró va recórrer al Tribunal Superior.

La sentència recull que el treballador va patir condicions abusives del 2007 al 2019 i a l'empresari "no li interessava que pogués obtenir una autorització de treball. Així, podia abusar d’ell com més li convingués". I com no li pagava les hores extra tampoc volia fer-li un contracte. "Un contracte de treball que exclogués el pagament de les hores extraordinàries, seria contrari a llei".

El cost de tot el que no se li ha abonat durant dotze anys per les hores de més fetes i la falta de vacances puja a 336.394 euros.

stats