Societat 28/02/2024

Tres mesos a la presó per un camioner per alcoholèmia reincident si no troba feina aviat

Si no pot demostrar que estar treballant en poc temps anirà a la Comella a complir la condemna

ARA Andorra
1 min
Prova alcoholèmia a un camioner.

Andorra la VellaUn camioner va ser aturat en un control d'alcoholèmia. Conduïa un camió per sobre dels 3.500 quilograms ja que llavors estava treballant com a repartidor de productes. Va donar positiu per sobre del nivell delictiu, que en els conductors professionals és de 0,5 grams d'alcohol per litre de sang, i va ser condemnat per ordenança penal a tres mesos de presó condicional, ja que era reincident, i obligat a seguir un tractament contra l'alcoholisme en la Unitat de Conductes Addictives (UCA). A més se'l va condemnar a 24 mesos sense el permís de conduir, 800 euros de multa i sis mesos d'inhabilitació per treballar com a repartidor.

La condemna de tres mesos no l'havia de complir a la Comella perquè es va considerar que així podria mantenir la feina. L'home, però no va poder acreditar que encara estigués treballant després del moment en què va ser detingut i condemnat. La fiscalia va demanar que complís la condemna dels tres mesos a la Comella. La defensa de l'home es va oposar assegurant que estaria treballant i que l'home estava de baixa.

El Tribunal Superior ha estat d'acord en que l'home no ingressi a la Comella amb una condició: "l’acreditació davant del Batlle amb caràcter previ a l’inici del compliment de la pena que el recurrent disposa d’activitat laboral". En cas que no demostri aviat que té feina, passarà tres mesos a la Comella.

stats