Societat 11/06/2024

Unió Hotelera insta a replantejar el model de Turisme cap a un menys massiu

El director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, creu que s'ha de buscar uns turistes amb una capacitat de despesa més elevada

ARA Andorra
1 min
El president de la Unió Hotelera, Jordi Pujol.

Andorra la VellaLa Unió Hotelera advoca per un canvi cap a un turisme més sostenible, reconeixent que el nombre de visitants no pot continuar creixent indefinidament. Aquest debat ha estat en curs durant un temps, però la pandèmia el va deixar en un segon pla.

Segons RTVA, a mesura que les discussions sobre els límits del turisme guanyen impuls, la indústria hotelera a Barcelona reconeix que ha arribat al seu màxim, i a Andorra, hi ha un impuls per a un model de turisme més sostenible. L’atenció se centra en atreure visitants que gastin més durant la seva estada.

“No sé si podem gestionar més turistes, però la veritat és que hem de fer el nostre turisme més sostenible, i potser això vol dir no tenir 11 milions de visitants. Però, en definitiva, hem de tenir clar el que volem o el que podem gestionar de cara al futur”, ha declarat Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera.

Aquesta reflexió no és nova, però s’havia posat en segon pla recentment. “Vam fer passos de gegant, però és veritat que després de la pandèmia, va quedar en un segon terme.” El director ja ha reconegut que el país està arribant al límit de la seva capacitat turística.

stats