Successos 15/04/2024

La manca de proves d'un empresari fa posar en dubte el permís per presumpta falsa residència

L'home havia situat el negoci en el mateix apartament on suposadament vivia, però a l'habitatge no hi havia cap activitat

ARA Andorra
1 min
Seu de la Justicia

Andorra la VellaLa policia va presentar un informe per retirar el permís de residència a un empresari que presumptament vivia i tenia el negoci situat en el mateix apartament. Els agents havien fet una enquesta entre el veïnat i altra gent de l'entorn proper per saber si el coneixien i l'anaven veient. Cap veí va dir que el conegués i cap tampoc havia vist activitat en l'apartament que teòricament ocupava.

Es va iniciar un procediment per retirar-li la residència i, un cop contactat, l'home es va oposar. Va presentar uns comprovants de la recàrrega del seu vehicle elèctric a Andorra, però corresponien a un període posterior al que se li va fer l'enquesta. Els consums elèctrics que va poder presentar eren els de mínims, tal com es va constatar amb la companyia subministradora, i no tenia. Tampoc hi havia trucades en el telèfon fixe, tot i ser teòricament no només el seu personal a Andorra sinó també el de l'empresa. No té mòbil amb número del Principat i no ha pogut presentar despeses amb la targeta que s'hagin fet en establiments andorrans.

Tot el cúmul de circumstàncies anaven contra la versió de l'afectat respecte que sí vivia de forma real a Andorra. Tant en primera instància com en el Tribunal Superior s'ha establert que l'home perdi el permís de residència per no complir l'obligació de viure de forma efectiva 185 dies l'any.

stats