Successos 23/04/2024

Vuit mesos de presó per fer xantatge amb fotos íntimes

L'home havia anat a sopar amb ella i li va demanar el telèfon per avisar que el vinguessin a buscar

ARA Andorra
1 min
La seu de la Justícia.

Andorra la VellaUna dona va anar a sopar amb un home que li havia presentat una amiga. Tenien una amistat, segons la dona, sense cap tipus de relació íntima. En finalitzar el sopar, l'home li va demanar el telèfon per trucar perquè el vinguessin a buscar. Va agafar l'aparell i es va tancar al lavabo del restaurant. Posteriorment, li va retornar el mòbil i van marxar.

La dona va començar a rebre missatges d'un perfil. Primer eren banals i més tard amenaçadors. L'advertia que si bloquejava el contacte faria públiques fotografies íntimes seves, perdria el seu lloc de treball i a més les penjaria al Facebook. La dona sospitava de l'home amb el qual havia anat a sopar i que potencialment havia tingut accés al seu telèfon mòbil i es podia haver reenviat contingut.

Va presentar una denúncia a la policia per les amenaces. L'estudi del telèfon va mostrar que s'havien produït 104 connexions il·lícites al telèfon de la dona des de 21 connexions IP's diferents. La policia va demanar la identificació de les IP's i va resultar que totes són d'una societat de la qual l'home que havia tingut el telèfon forma part.

L'home va reconèixer que havia manipulat el telèfon per tenir accés al perfil de Facebook de la víctima, interceptant les seves comunicacions i les converses. En el telèfon de l'home es van trobar 174 imatges íntimes de la denunciant i 155 no íntimes.

Va ser condemnat a vuit mesos de presó ferma com a autor d’un delicte major d’escoltes il·legals i conductes afins i d’un delicte major de xantatge.

 

stats