Societat 02/12/2016

Espot destaca el clima "positiu i proactiu" de la Taula Transversal de Treball

Bona sintonia entre les entitats i l'Administració a l'hora de plasmar idees per elaborar el Llibre Blanc de la Igualtat

Ana
2 min
Carles Perea, president de l'associació Som Com Som, el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, el psicòleg especialista en psicologia afirmativa gai, Gabriel J. Martín i Mireia Porras, tècnica de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat

Andorra la Vella"Hem organitzat, conjuntament amb les associacions, aquesta conferència, per la necessitat de visualitzar i sensibilitzar en la lluita contra l'homofòbia", ha explicat aquest divendres el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. El dirigent ha elogiat "les bones relacions" entre l'Administració i les entitats per posar-se d'acord en l'elaboració del Llibre Blanc de la Igualtat. "El clima de treball és molt positiu i proactiu perquè la Taula de treball reculli les reivindicacions pròpies de cada part", ha afegit Espot, en el marc de la conferència 'L'homofòbia vista des del paradigma de la desigualtat social', organitzada per l'Àrea de Polítiques d'Igualtat del ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior, conjuntament amb el Consell General i l'associació Som Com Som i celebrada aquest divendres al vestíbul del Consell General.

El psicòleg especialista en psicologia afirmativa gai, Gabriel J. Martín, ha repassat, aquest divendres en el marc de la conferència 'L'homofòbia vista des del paradigma de la desigualtat social', organitzada per l'Àrea de Polítiques d'Igualtat del ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior, conjuntament amb el Consell General i l'associació Som Com Som, "conceptes molt elementals del món LGTBIQ" com la diversitat i l'orientació sexual, i la identitat de gènere. L'objectiu de la xerrada era "afavorir el coneixement de la diversitat sexual, perquè tenim un concepte de diversitat molt esbiaixat", ha explicat Martín.

"Hi ha una mancança de visibilitat social de la diversitat sexual, i això dificulta que la gent s'expressi amb naturalitat, i que quan surt algú de l'armari sigui acceptat amb normalitat", ha dit Martín, per assegurar que "tot el que expliquem són coses absolutament normals pròpies d'una societat civilitzada i avançada, i el què cal és obrir la ment perquè quan es presentin en el nostre context siguin ben rebudes".

"Actualment, l'ambient que es respira a la Taula Transversal de Treball és d'il·lusió i de confiança per elaborar el Llibre Blanc de la Igualtat que ha de perfilar la Llei d'Igualtat que toca", ha corroborat la versió d'Espot, Carles Perea, president de l'associació Som Com Som, després de la primera trobada entre entitats i Administració. Perea espera que del fruit d'aquesta col·laboració sorgeixi una "llei que ens posi a l'alçada del segle XXI".

Durant l'acte s'han presentat dos díptics que ha elaborat l'Àrea de Polítiques d'Igualtat i Som Com Som que, a més d'informar i conscienciar per lluitar contra la discriminació que pateixen els integrants del col·lectiu Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, Intersexuals i Queers (LGBTIQ), informen sobre l'associació i faciliten telèfons i adreces de contacte.

Un dels objectius, tant de l'entitat com de l'Administració, és facilitar les eines tant als integrants del col·lectiu LGBTIQ com els que no ho són, perquè tinguin un accés ràpid a assessorament i a informació, i perquè coneguin les facilitats que se'ls ofereix en cas de voler denunciar alguna situació en què hagin patit algun tipus de discriminació.

stats