Economia 02/02/2022

Escaldes premiarà amb 14.000 euros els guanyadors del concurs d'idees pel projecte de pisos socials

L'edifici disposarà de dues o tres plantes soterrades destinades a aparcaments

L. Giménez
2 min
La consellera comunal d'Acció Social, Magda Mata, durant la roda de premsa d'aquest matí per presentar el projecte de pisos socials a Escaldes.

Escaldes-EngordanyEl comú d'Escaldes ha donat el primer pas per fer realitat el projecte de pisos socials que preveuen construir a l'avinguda del Pessebre de la parròquia i ha publicat el concurs d'idees al BOPA per saber quin cost aproximat tindria la iniciativa i poder dur a terme un pla de negoci per a la futura concessió de l'habitatge. La cònsol major, Rosa Gili, ha explicat que per incentivar la participació en el concurs de "com més arquitectes millor", la corporació ha decidit atorgar premis als futurs tres guanyadors. D'aquesta manera, la idea vencedora rebrà una recompensa de 8.000 euros, el segon de 4.000 i 2.000 euros pel tercer premi.

Gili ha recordat que la problemàtica de l'habitatge al país és una qüestió que preocupa al 55% de la població, tal com es desprèn de la darrera enquesta realitzada pel CRES, i ha recordat que el comú des del primer any de mandat va aplicar l'ordinació per poder donar ajudes a la ciutadania que ho necessitava, tot apuntant que una gran part d'aquestes anaven destinades a sufragar part del lloguer dels immobles, i ha exposat que el projecte per construir pisos socials a la parròquia donarà resposta als escaldencs que "destinen gairebé un 50 o 60% dels seus ingressos a pagar el pis; una xifra que considero una barbaritat".

Així doncs, tal com ha explicat la consellera de Gent Gran, Infància i Recursos Humans, Magda Mata, amb la convocatòria del concurs d'idees, el termini del qual finalitza el pròxim 31 de març, "fem un gran pas endavant perquè la iniciativa esdevingui una realitat". La consellera ha detallat que la voluntat s'edificaran aproximadament una quarantena d'immobles, dels quals quatre seran estudis de 45 metres quadrats, entre 14 i 16 disposaran de 65 metres quadrats amb dues habitacions, entre vuit i deu de 80 metres quadrats i tres estances. La idea de la corporació és que l'immoble també compti amb vuit habitatges per gent gran de 85 metres quadrats i, com a novetat, entre dos i quatre pisos d'ús compartit, els quals tindran bany propi a cada habitació i "només es compartirien els espais públics". L'espai també disposarà de sales polivalents, bugaderia i zones d'esbarjo, a més de dues o tres plantes soterrades destinades a aparcaments, tenint en compte que a la zona "hi manquen estacionaments".

Mata ha posat en relleu que la voluntat de l'administració comunal és incentivar les relacions intergeneracionals entre els futurs residents, i ha destacat que "no volem que esdevingui un gueto", ans al contrari, "volem donar vida a l'espai". Per cloure, Gili ha recordat que tan bon punt se sàpiga el cost aproximat del projecte i es finalitzi el procés de selecció d'idees, el pròxim pas serà la publicació d'un concurs per a la concessió de la construcció i explotació de l'edifici de pisos a preu assequible i la intenció seria tenir enllestits aproximadament en un any i mig a partir de l'inici de les obres.

stats