Economia 28/07/2022

Ordino vol promoure la construcció de pisos de lloguer

Respecte a la problemàtica de l'habitatge arreu del país, el cònsol major de la parròquia no considera que tots els comuns i el Govern hagin d'anar a la una

ARA Andorra
2 min
Mortés, durant el Consell de Comú / C.G.

OrdinoEl comú d'Ordino vol que hi hagi més pisos de lloguer a la parròquia. Per aquest motiu, en la sessió de consell de comú d'aquest dijous s'ha aprovat una modificació de l'ordinació tributària que suposa un increment de la bonificació de la construcció de pisos de lloguer fins al 90%. El cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, ha explicat que actualment la bonificació era del 75%. "Nosaltres facilitem al màxim que es facin pisos de lloguer" per ajudar a solucionar la problemàtica de l'habitatge, ha indicat, però ha remarcat que el comú no pot intervenir en els preus. La modificació també ha rebut el vot favorable de les dues formacions polítiques de l'oposició que han valorat positivament la proposta.

Mortés ha informat que a hores d'ara ja hi ha un parell de permisos de construcció per a pisos de lloguer entrats, i ha remarcat que totes les que s'entrin a partir d'ara, es podran beneficiar d'aquest augment de la bonificació. Tot i això, ha volgut deixar clar que no podran controlar els preus, ja que serà el propietari o el promotor qui decidirà els preus que posa, com també seran ells qui decidiran "si els interessa fer pisos de lloguer o per vendre". La proposta ha estat ben rebuda pel conseller de X'Ordino, Enric Dolsa, qui ha comentat que els impostos de construcció són elevats, i, per tant, una bonificació del 90% els permetrà reduir costos. Amb menys impostos, si el propietari vol "es pot veure reflectit en el preu del lloguer", ha exposat. En la mateixa línia, la consellera de MovemOrdino, Sandra Tudó, considera que és bona decisió, però creu el comú ha de fer un pas més per ajudar als joves. "Potser el següent pas seria una política comunal per promoure aquests lloguers per ajudar al nostre jovent", el qual ha de marxar de la parròquia per l'elevat preu que tenen, ha indicat.

Respecte a la problemàtica de l'habitatge arreu del país, Mortés no considera que tots els comuns i el Govern hagin d'anar a la una. "Cada comú té les seves ordinacions" i, per tant, cada corporació analitzarà la seva parròquia per veure quines modificacions han de fer, ha explicat, reiterant que quan hi ha problemàtiques cal actuar molt més ràpid. De fet, ha insistit en el fet que si s'haguessin hagut de posar tots d'acord seria molt llarg i la problemàtica hauria augmentat molt, com en el cas d'Ordino. "Cada comú ha d'actuar en funció de les seves idees i de la parròquia que cada corporació vulgui", assegurant que amb les mesures que ells han pres han buscat "els elements per facilitar la parròquia que volem de cara el futur".

stats