Fa 10 anys 15/02/2023

La CEA augura que la crisi encara provocarà la pèrdua de 2.000 o 3.000 llocs de treball

Les dades del Servei d'Ocupació que reflecteixen un augment de l'atur al mes de gener

ANA
1 min
Xavier Altimir durant l'acte organitzat aquest divendres sobre les possibilitats d'inversió a Àfrica.

Andorra la VellaTal dia com avui de fa 10 anys, el 15 de febrer de 2013, va ser notícia...

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) creu que encara es podrien perdre entre 2.000 i 3.000 llocs de treball a causa de la crisi econòmica. Així ho ha manifestat el president de la patronal, Xavier Altimir, després de copsar les impressions dels afiliats. Altimir ha valorat així les dades del Servei d'Ocupació que reflecteixen un augment de l'atur al mes de gener. En aquest sentit, el president de la CEA ha manifestat que el més normal és 'que torni a créixer' el nombre d'aturats a finals d'hivern perquè la neu atrau de manera temporal una quantitat important de treballadors.

Xavier Altimir s'ha mostrat convençut que l'atur tornarà a créixer un cop s'acabi la temporada d'hivern i en aquest sentit ha assenyalat que caldrà veure si la diversificació del turisme al llarg de l'any pot aconseguir mitigar la destrucció de llocs de treball. 

Altimir creu que la crisi encara no ha tocat fons, i en aquest sentit, ha augurat que encara es poden perdre uns 2.000 o 3.000 assalariats, segons alguns sectors, que s'haurien d'afegir als 7.000 o 8.000 llocs de treball ja perduts en els darrers quatre anys. Malgrat tot, s'ha mostrat esperançat en què l'obertura econòmica vagi donant fruits i s'aconsegueixi recuperar la tendència positiva, tot i que creu que això encara tardarà 'dos o tres anys més'.

El president de la CEA ha fet aquestes declaracions aquest divendres, en el marc de la conferència que ha organitzat l'entitat sobre Guinea Bissau.

stats