Publicitat
Publicitat

Bartomeu treu pit per l’assistència al Camp Nou

Tan sols el Borussia Dortmund té una mitjana d’espectadors superior a Europa

La precandidatura de Josep Maria Bartomeu va presentar ahir el seu projecte per a l’àrea social i les penyes i va treure pit per la massa social del Barça. “L’assistència a l’estadi era un dels punts febles que teníem i ara som el segon club d’Europa. Hem incrementat l’assistència i estem al voltant d’una mitjana de 88.000 espectadors”, va explicar Jordi Cardoner, que va recordar que tan sols el Borussia Dortmund presenta uns números superiors. L’exvicepresident va repassar les mesures dutes a terme per fer créixer els espectadors.

El Barça compta amb més de 144.000 socis i 154.000 penyistes. En total, gairebé 300.000 seguidors censats. “Som l’únic club que ha posat nom i cognoms als penyistes. A més, hem modernitzat aquest moviment social”, va recordar Pau Vilanova, que també es va posar deures: “Un dels reptes pendents és acostar la penya més pròxima a cada soci per crear noves sinergies”.

“No busquem ser diferents del que hem sigut”, va dir Jordi Cardoner, que va avançar una sèrie de mesures per al període 2015-2021. “Volem que, gràcies al Nou Espai Barça, el soci pugui fer vida social durant els 365 dies de l’any -va explicar-. Si guanyem les eleccions, no apujarem els abonaments en els pròxims sis anys. Serien 12 anys en total sense fer-ho”, va avançar. Les mesures, que també inclouen la promoció de les seccions amateurs, es van resumir en sis grans àrees.

Jordi Cardoner va insistir a recordar que el soci és el propietari del club i va donar arguments per defensar la seva postura. “Que el soci és propietari del club ho expliquem en fets com la reforma estatutària de més de 40 articles per impulsar la participació”, va resumir.

Potenciar l’animació

“No crearem una Grada d’Animació, però sí que potenciarem l’animació. Hem treballat molt de la mà dels Mossos i hem dut a terme moltes iniciatives per crear un entorn favorable a l’animació -va reconèixer Jordi Cardoner-. Seguirem treballant per aconseguir horaris més raonables -va afegir-. No pensem en una agència de viatges pròpia, que té una logística difícil, però volem rebaixar el preu que paguen els socis que es desplacen amb l’equip a Europa”.

Generar noves fonts d’ingressos

Josep Maria Bartomeu i Jordi Cardoner van participar ahir en un acte organitzat pel Reial Club de Polo de Barcelona. “Volem generar noves fonts d’ingressos que ens permetin no dependre dels èxits esportius”, va assegurar l’expresident del Barça. “El nostre interès és fer que el club sigui totalment participatiu. Tenim un programa per evolucionar i arribar a un altre model de club”, va assegurar.

Històries de superació esportiva