Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

'El País' denuncia l'arma definitiva dels turismofòbics 'indepes'

La premsa de Madrid estira el xiclet que vincula turisme, Procés i violència

Aprofitant que el Pisuerga passa per Calldetenes, 'El Mundo' s'abona a la kaleborrokització del relat català amb aquest titular: "Els 'abertzales' s'uneixen a la campanya antiturisme dels radicals catalans". Però el millor és el subtítol: "Després dels sabotatges a Barcelona i Palma, grups afins a Sortu demanen boicotejar la Semana Grande de Sant Sebastià". Home, així es pot lligar el que vulguis al Procés. Per exemple: "Lee Harvey Oswald va matar Kennedy a Dallas, que era el nom d'un serial emès per l'adoctrinadora TV3".

En un sentit similar, 'El País' titula: "Els atacs al turisme s'estenen a Catalunya, Balears i València", amb subtítol de nou en mode Pisuerga: "Almenys set hotels de Barcelona han patit aquest any agressions com la que ha rebut el suport de la CUP". Admeto que tinc el dubte d'haver banalitzat en aquesta secció sobre aquesta violència horripilant, només comparable a la Intifada palestina de fa uns lustres. Llegeixin, llegeixin –si són valents– l'escena apocalíptica que narra en portada el diari de Prisa. "El passat 22 de juliol, militants d'Arran van irrompre en el moll situat enfront de la catedral de Palma intimidant amb bengales enceses unes 70 persones que eren a la terrassa d'un restaurant i llençant-los confeti". Les contusions per confeti s'han disparat, sí, però segur que –per compensar– augmenten les vendes de paraigües entre els nostres atemorits visitants.

Ara seriosament, els actes que es descriuen són censurables en grau divers. Però fer servir la paraula 'atac', que és la mateixa que apareixeria en una crònica a Mossul, em sembla estrafer les coses. Perquè, si ens posem així, el fet que em rebentin les nits d'estiu ravalenques els guiris que posen música 'trance' a les quatre de la matinada durant vint dies consecutius, també es podria considerar un "atac" i no una molèstia.

Postveritat