Publicitat
Publicitat

M. Night Shyamalan salta a la televisió amb ‘Wayward Pines’

Cuatro oferirà en obert aquesta ficció distòpica i amb un humor macabre

Va ser un dels noms fonamentals del cinema fantàstic de finals dels 90 i principis dels 2000 amb títols com El sisè sentit, El bosc i Unbreakable. Però l’última dècada ha sigut dura per a M. Night Shyamalan i, per bé que els seus films han continuat sent rendibles, la crítica s’hi ha acarnissat per les inconsistències de guió. Ara el director indoamericà provarà de redimir-se a través de Wayward Pines, una sèrie que produeix i de la qual dirigeix el primer episodi. Aquesta ficció debuta avui al canal Fox i ho farà aviat a Cuatro, en obert.

La sèrie arrenca amb un agent del servei secret dels Estats Units que es desperta enmig dels espessos boscos d’Idaho. Ha tingut un accident de cotxe a prop de la localitat de Wayward Pines, mentre investigava la desaparició de dos col·legues seus. Quan arriba al poble, de seguida veu que res és el que sembla i que els habitants d’aquesta petita comunitat amaguen un costat fosc.

La premissa del poble amb vilatans corcats pels secrets pot recordar Twin Peaks, però el to s’assembla més a La dimensió desconeguda -a vegades macabre, a vegades d’un humor blanc desarmador- i comparteix també la seva fascinació pels diferents subgèneres esotèrics i les societats distòpiques. També se la pot lligar amb The prisoner, la psicodèlica sèrie de culte dels anys 60 sobre un individu que no pot fugir d’un estrany resort al qual no sap com ha arribat.

Si l’aposta d’una cadena per una sèrie s’expressa fonamentalment pel caixet dels seus actors, aquí la Fox juga fort. El policia protagonista l’interpreta Matt Dillon, nominat a un Oscar i un Globus d’Or per Crash. Carla Gugino ( Watchmen, Sin city ) fa d’examant seva i és una de les agents que han desaparegut. Toby Jones (que va fer de Truman Capote al biopic Història d’un crim i d’Alfred Hitchcock a The girls ) és el psiquiatre de Wayward Pines que el tracta. Juliette Lewis (nominada a un Oscar per El cabo del miedo ), Melissa Leo (nominada per Frozen river i guanyadora per El luchador ) i Terrence Howard (nominat per Hustle & Flow ) són altres actors beneïts o nominats pels Oscars i que tenen un paper destacat a la sèrie. Shyamalan té, en tot cas, dos projectes televisius més en desenvolupament: Proof i Lost horizon.

‘Homeland’ i ‘Tyrant’, també a Cuatro

Cuatro aprofitava la compra de Wayward Pines per revelar alguns dels títols que oferirà en els següents mesos. Un dels destacats és Homeland : n’emetrà la quarta temporada, per primera vegada en obert. Els capítols segueixen les desventures de l’agent Carrie Mathison pel Pakistan, mentre continua batallant contra el seu desequilibri mental.

La cadena també ha adquirit Tyrant, una sèrie dels mateixos productors de Homeland (Gideon Raff i Howard Gordon) i que insisteix en el tema de les intrigues internacionals, en aquest cas centrades en un regne imaginari del Pròxim Orient. A la tardor, el canal vol estrenar CSI Cyber, el nou spin-off de la popular sèrie d’investigacions policials. Les sèries Agente Carter i la segona temporada de The strain també veuran la llum en obert al segon canal de Mediaset.

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT