Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

El fantasma de Chávez comenta les notícies a les edicions digitals

Llegeixo a 'Elperiodico.cat': “Veneçuela s’enfonsa, dos anys després de la mort de Chávez”. A la columna dreta, una foto de Maduro i Chávez sobre el titular “Chávez, vigència eterna per als pobles” i un text del que va ser resident del país

Llegeixo a 'Elperiodico.cat': “Veneçuela s’enfonsa, dos anys després de la mort de Chávez”. A la columna dreta, una foto de Maduro i Chávez sobre el titular “Chávez, vigència eterna per als pobles” i un text de l’expresident defensant la necessitat de la seva lluita que contestava a la notícia del costat. Es tracta, esclar, d’un anunci dels que col·loca Google automàticament a partir de les paraules clau d’una notícia. Els mitjans poden desactivar els que els incomoden: he buscat una notícia anàloga a 'Libertad Digital' i, després de 35 clics a “refrescar”, cap cop apareixien Maduro o Chávez i, en canvi, sí un bàner de Repsol: prou irònic. Pitjor sort tenia 'El País', que a la notícia sobre l’accident aeri patit per Harrison Ford l’acompanyava un anunci d’Iberia amb el lema “Bon vol”.

‘Hilillos de gürtelina’

El jutge Ruz va omplir dijous un autocar imaginari amb destí al banc d’acusats, en processar 40 empresaris i polítics embolicats amb la trama Gürtel. L’assumpte obre tres de les portades catalanes: totes menys la d’ El Punt Avui, que ho deixa en un mòdul. En canvi, als diaris de Madrid hi ha la situació inversa: només El País li dedica el titular principal. La Razón, El Mundo i l’ Abc, per la seva banda, se les tenen encara -coses de la proximitat- amb el ball de ganivets al PP per escollir presidenciable a la Comunitat de Madrid. Tots tres diaris deixen la Gürtel amb un espai testimonial (o nul, en el cas de l’ Abc ) a les seves primeres pàgines. I això que l’assumpte marcarà la campanya. I això que hi havia la fiança a Bárcenas. I això que Ana Mato queda esquitxada per la interlocutòria. No era prou notícia?