LA LLAMBREGADA

Ara hi ha cues per vacunar-se

Aquest diumenge hem sabut que l’última setmana ha augmentat en un 28,5% la xifra d’adults vacunats contra la diftèria, un 27% la dels nadons de fins a sis mesos i un 22% la dels nens d’un any i mig. I un servidor, la veritat, no ho entén. ¿Ha passat alguna cosa en els últims set dies que hagi fet canviar d’opinió una part dels senyors (i senyores) antivacunes? Ai, calla, sí, sí que ha passat alguna coseta. En diuen realitat.

Sort n’hi ha, però, que els (i les) antivacunes continuen justificant la seva postura en un comunicat. Argumenten que hi ha casos en què les vacunes provoquen problemes de salut. Imagino que, pel mateix motiu, com que hi ha accidents de trànsit, no deixen pujar la seva mainada en cotxes ni busos i, com que hi ha nens que s’ennueguen menjant, els alimenten amb aigua de mar, que és saníssima (per cert, molt bonic que una tele pública ofereixi espais a defensores de teràpies tan creïbles com aquesta, la de l’aigua de mar, amb títols que pots obtenir per internet).

Bé, però no ens despistem. La veritable qüestió aquí són les farmacèutiques, unes terribles empreses capitalistes sense escrúpols que... guanyen diners! I-ma-gi-ni-s’ho! En canvi, a les teràpies alternatives (i úniques vertaderes) tot ho fan per amor a l’art. Visites, tractaments, píndoles màgiques i consells són gratis total. Al món alternatiu, com sabem, les coses són de franc i tothom et fa factura. Amb l’IVA, per descomptat. I és que els prejudicis ideològics han d’estar sempre per sobre de la teva salut, de la dels teus fills i de la resta de la societat. Bé, fins que apareix la realitat. O un virus.