Barça

Les 3 claus del Barça-Leganés

Aleñà i Dembélé obren unes primeres escletxes que Messi remata en el bloc baix del Leganés

Amb les dificultats esperades, ateses les complicacions que ja s'havien tingut a la primera volta, el Barça ha derrotat el Leganés per 3-1. Messi ha començat a la banqueta i ha acabat tancant el triomf.

La connexió Aleñà-Dembélé

Contra un Leganés replegat en un 5-4-1 d’allò més compacte, el Barça va trobar en els controls orientats d’Aleñà i els dríblings de Dembélé, les principals vies de desequilibri. Cada recepció del del planter entre línies va ser una oportunitat per accelerar l'atac de l'equip, que de vegades s'encallava en els excessius tocs d'Arthur en el canvi d'orientació.

Va faltar un punt de profunditat del francés per obrir una escletxa per a la passada filtrada d'Aleñà, però els eslàloms i les obertures a Roberto ho van compensar.

Pellegrino activa En Nesyri

Les possibilitats d'èxit del Leganés passaven per les cavalcades d'En Nesyri al contraatac. Pellegrino va ubicar el marroquí a la banda i tenia en Braithwaite un parany per dins per atraure els centrals i alliberar el carril per a la cursa de l'ex del Màlaga.

Després d'un primer temps de poques transicions, el tècnic va moure de banda En Nesyri, que va trobar millor context agafant l'esquena a Jordi Alba.

De fet, Valverde va haver de fer entrar Rakitic per Arthur, en part, per reequilibrar el balanç defensiu de l'equip.

Quan fer retocs és delicat

L'1-0 era perillós, i més pel record de Butarque, on el Leganés havia aixecat el marcador. Valverde rumiava els canvis i tenia el luxe de Messi, preparat als deu minuts de la represa, i va semblar que buscava la fórmula de fer conviure el desequilibri de Dembélé i Aleñà pel sector dret amb l'entrada de l'argentí, i no assenyalar Coutinho, discret i intermitent.

I la solució de Valverde va ser un 4-2-3-1 amb els quatre atacants (després, amb Malcom) que ubicava Messi a la mitjapunta per repartir joc. Va liquidar el matx.