05/05/2013

Tito marca el full de ruta per tornar a alçar el vol

4 min

BarcelonaJust abans de rebre el Betis, Tito Vilanova va intentar calmar els ànims després de la desfeta soferta contra el Bayern en deixar clar que no cal una revolució dins del vestidor barcelonista. Ara el tècnic no es va estar d'estirar les orelles a Gerard Piqué, que havia afirmat que calia prendre decisions. Irònic, Vilanova es va preguntar amb una rialla a la boca si Piqué s'havia plantejat si ell mateix podia ser protagonista d'una d'aquestes decisions.

Més enllà del missatge a Piqué, Vilanova entén que cal començar a deixar lluny el record de la desfeta amb els alemanys i la millor manera de veure les coses amb un prisma diferent és guanyar el títol de Lliga. Malgrat que el triomf del Madrid contra el Valladolid fa impossible que la Lliga sigui guanyada avui, obtenir els tres punts contra el Betis significaria poder visitar el complicat estadi de l'Atlètic de Madrid amb un coixí de 9 punts respecte als blancs, amb 12 punts per jugar. El barcelonisme necessita girar full ràpidament i tant la directiva com el cos tècnic entenen que tot es valorarà de manera diferent amb la Lliga al sac. Si la derrota amb el Bayern va evidenciar que s'han patit problemes, guanyar el títol serà la millor manera de recordar el mèrit de fer-ho malgrat aquests bastons a les rodes. I per aconseguir-ho cal guanyar contra el Betis en un partit que "no és una final perquè queden 4 partits més, però té molta importància, perquè permetria jugar els altres partits amb més tranquil·litat", va dir Vilanova, que va afegir: "Com més aviat puguem guanyar els punts que ens falten millor. A més, juguem a casa, i volem donar una satisfacció a la nostra afició".

Vilanova i Rosell han parlat aquests dies i malgrat que dins dels despatxos de l'estadi més d'un s'ha posat nerviós per la golejada soferta, ells defensen que cal mantenir la calma i seguir el full de ruta que es va planificar durant aquelles reunions fetes a Nova York, quan es va decidir reforçar la plantilla amb alguns moviments de mercat. La sensació de Vilanova és que el títol de Lliga permetrà veure les coses amb perspectiva i sense estirar-se els cabells. "Sabem que el que ens queda és la part maca. Ja firmaria tenir cada any aquesta possibilitat. Hem d'intentar guanyar aquesta Lliga i donar-li valor", deixava clar l'entrenador.

Defensa de l'equip

El tècnic català segueix defensant l'equip com ja va fer pocs minuts després del 0-3 amb el Bayern: "Tenim jugadors molt joves i, per tant, una base molt important per seguir treballant, només reforçarem l'equip com ja teníem clar fa un mes". Vilanova va voler recordar els perills de fitxar molts jugadors, ja que "el que és difícil és trobar jugadors que tinguin un nivell idoni per encaixar amb la manera de jugar del Barça". "Si el que volem és continuar jugant d'aquesta manera, que crec que sí, cal vigilar aquestes coses", va afegir. Disposat a alçar ben alt la veu i no amagar-se ara que plou fort, Tito Vilanova va defensar els seus jugadors i va afirmar: "No sé com ho acceptarà el vestidor, però el plantejament és el mateix de fa dos o tres mesos. No ha canviat. No dubto d'aquests jugadors". És a dir, pocs fitxatges i algunes sortides.

Fidel al discurs que ha seguit aquestes setmanes, sense mostrar-se nerviós, decebut o emprenyat, Vilanova va intentar marcar el full de ruta, esdevenint el portaveu del club després d'uns dies plens de rumors. Vilanova, que gaudeix més de la feina al camp que no pas a la sala de premsa, però sap perfectament quan cal alçar la veu, va intentar aturar les diferents informacions que parlen de desenes de jugadors que voldria fitxar el Barça recordant que no es poden fitxar gaires defenses centrals, perquè la plantilla ja en té molts, i al final, "no es poden tenir vuit defenses centrals al primer equip". Tito també va haver de sortir en defensa d'un dels jugadors que més crítiques ha rebut últimament, Cesc: "És un jugador de molt nivell, li hem anat molt de temps al darrere i va costar molt que vingués. L'any passat va ser el segon golejador de la plantilla i aquest any crec que també. Continuo pensant que és molt vàlid per al nostre equip". Cesc, per cert, va rebre la felicitació dels seus companys ahir abans d'entrenar-se, ja que era el seu aniversari.

Vilanova va aprofitar la roda de premsa per insistir en un altre missatge que vol que quedi clar, el de l'aspecte físic i la gestió dels minuts de joc. "Fa la sensació que estem molt malament físicament, i no és així. Si els jugadors es lesionen i no poden entrenar-se i competir com toca, tot és més difícil. I si ho mires són molts. El Bayern va arribar amb tota la plantilla i quasi tot l'onze titular era al camp. I això, quan estàs a aquest nivell, es nota", va explicar Vilanova.

El Betis, amb baixes

Amb el possible retorn a l'equip inicial de Leo Messi i Sergio Busquets i la baixa de Víctor Valdés per culpa d'una fascitis plantar, el Barça rep un equip que necessita sumar punts si vol jugar a Europa. Tito tindrà el dubte de Pedro Rodríguez, que té una gastroenteritis vírica, i donarà minuts a homes com Thiago i Tello. Els bètics buscaran la proesa en un estadi on solen perdre amb algunes baixes importants, com les del lateral Nacho -sancionat-, els centrals Paulao i Perquis -lesionats-, el també defensa Ángel -amb molèsties a l'esquena-, el migcampista Cañas, sancionat, i el porter Casto, també lesionat. Mel també té el dubte del migcampista Beñat, un jugador clau en el seu sistema de joc.

stats