Publicitat
Publicitat

TANDA DE PENALS

Nervis per firmes que no arriben

1.  Firmes

Quan falten cinc dies, hi ha nervis dissimulats a les seus de les diferents precandidatures perquè no s’acosten a les 2.534 firmes. De fet, el 2010 ja es van presentar 7 precandidats, i 3 (Salvat, Guixà i Plaza) no van passar el tall. Amb l’excepció de Bassat el 2003, sempre ha guanyat les eleccions qui ha recollit més firmes.

2.  Laporta

Gaspart el 2000 (14.560 firmes) continua sent qui més n’ha aconseguit. Laporta, en la seva primera aparició el 2003, en va recollir 5.725. Del tercer lloc a la gran victòria. El 2006 Laporta en va presentar 8.700. Va convocar les eleccions no al juliol sinó a l’agost. Medina i Guixà no en van recollir prou i no hi va haver votació.

3.  Lawal

No sé si algun precandidat ho sap, però a la Wikipedia ja figura que Shane Lawal és nou pivot del Barça de bàsquet. El nigerià, amb passaport americà, fa 2,08 i ha estat l’estrella del sorprenent campió de la Lega, el Dinamo Sassari. Cap precandidat sap, tampoc, que el primer equip professional de Lawal va ser... a Qatar.

4.  Gaddafi

Si Lawal juga al Barça arribarà a l’ACB després d’haver estat, a Espanya, en equips de tercera, com ara el Guadalajara. Només fa 4 anys, mentre jugava a l’Al-Hilal de Bengasi, va haver-hi la revolta a Líbia, la persecució i mort de Gaddafi, i Lawal va estar refugiat en un hotel. Va fugir del país, com va poder, amagat en un vaixell.

5.  Lassa Tyres

Els acords de confidencialitat, en campanya sembla que són menys. Preguntat Bartomeu per l’import que pagarà l’empresa de pneumàtics turcs que a partir del curs que ve patrocinarà les quatre seccions professionals, la resposta ha estat 5 milions, que poden ser 7. Molt lluny del que aconseguiria, diu, Jordi Farré.