Receptes
Misc 20/02/2024

Com cuinar els millors bunyols de bacallà? Recepta del xef Oriol Sabé, del restaurant Can Marc

El xef explica en vídeo com preparar-los a casa

2 min
Bunyols de bacallà

El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc, de Sant Esteve de Palautordera, explica com preparar a casa una recepta tradicional de Quaresma, que recomana per la seva senzillesa.

Bunyols de bacallà

Ingredients per a 40-50 bunyols

280 g de mantega

All

Oli d’oliva

9 ous

500 g de llet sencera

330 g de farina

800 g de bacallà esqueixat o bé a daus (dessalat)

Julivert

Elaboració

Per començar, poseu en una cassola la llet i la mantega. Porteu-ho al foc.

Mentrestant, peleu tres grans d’all i piqueu-los ben finets, sigui amb el ganivet o amb la batedora. Si no us agrada gaire el gust d’all, en podeu posar menys. Piqueu també una branca de julivert.

Barregeu el julivert i l’all picats amb l’ajuda d’una cullera.

Quan la llet i la mantega bullin, aboqueu-hi la farina. Aneu-ho remenant a foc lent fins que comenci a separar-se de les parets de la cassola.

Un cop estigui separat de les parets de la cassola, amb el foc apagat o al mínim, aneu-hi incorporant els ous, un a un, fins que arribeu a acabar-los tots.

Quan hi tingueu l’últim ou incorporat, poseu-hi el bacallà, dessalat perquè tingui menys quantitat d’aigua.

A l’últim moment hi afegim l’all i el julivert i ho tornem a remenar tot plegat perquè quedin tots els ingredients ben units. I ja podreu anar fent boles amb l’ajuda de dues culleres i anar-les fregint en una altra cassola, plena d’oli d’oliva calent.

A la cassola amb l’oli d’oliva s’hi inflaran una mica. Aneu-los tombant perquè es fregeixin bé per totes les bandes.

Quan estiguin daurats, retireu-los de la cassola i aneu-los deixant en un plat amb paper absorbent per treure-hi al màxim d'oli.

I ja els podreu emplatar. Una proposta és menjar-los amb confitura de tomàquet de guarnició, que farà contrast amb el gust salat del bacallà.

Bon profit!

Nota

Si no gasteu tota la massa (pensada per a 40-50 bunyols segons la mida que donem a cada unitat), la podeu congelar per anar-la aprofitant més endavant.

stats