Coronavirus
Política11/03/2021

Espot: “Se'ns fa difícil entendre la Generalitat”

ARA Andorra

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, ha reaccionat amb resignació i amb un punt crític la decisió anunciada aquest dijous pel govern català d'excloure Andorra de la llibertat de moviment per les carreteres catalanes. “Aspiràvem que tan bon punt Catalunya passés al confinament perimetral, com a conseqüència de l'assimilació a l'Alt Urgell, era legítim que nosaltres també ens en poguéssim beneficiar", ha afirmat a la televisió andorrana.

El dirigent ha explicat que ja van demanar formalment a la Generalitat, el 19 de febrer, que continués l'assimilació quan se suspengués el confinament comarcal. “Ara toca demanar explicacions perquè ens diguin el motiu pel qual no han atès la nostra reivindicació, tenint en compte les nostres dades sanitàries molt favorables i que hem estat molt lleials i molt generosos, particularment amb l'Alt Urgell”, ha dit, per concloure que “se'ns fa difícil d'entendre com la Generalitat no acaba d'estar a la recíproca” i remarca que “la diferència de tractament entre Catalunya i França esdevé cada cop més cridanera”. Espot ha conclòs que la decisió catalana “mereix ser reconsiderada”.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a les previsions, l'executiu no descarta "tenir una Setmana Santa relativament correcta", però si finalment no és possible, el focus està posat en la primavera i el període estival, sempre que la situació sanitària acompanyi. En relació amb la temporada de les estacions d'esquí, ha manifestat que encara no s'ha reunit ni amb Francesc Camp ni amb representants d'Ski Andorra, i serà al llarg dels pròxims dies quan es decideixi si els dominis continuen oberts o abaixen la persiana fins a l'any vinent.